Megkezdték a felkészülést

A DEAC jégkorong csapata számára elkezdődött a felkészülési időszak, melynek részeként először orvosi vizsgálatok és konditermi edzések vártak a játékosokra. Augusztus első hétfőjén pedig az első jeges edzést is megtartotta az együttesnek Vaszjunyin Artyom vezetőedző.

A csapat egy része júniusban egy hathetes száraz edzésen vett részt, majd úgy mentek nyári szünetre, hogy egyéni feladatokat kaptak, amit javarészt teljesítettek is. „A légiósok is jó formában érkeztek vissza, ami nagyon jó alap a folytatásra nézve” – fogalmazott Vaszjunyin Artyom.

„Most pedig egy másfél hónapos erőnléti felkészülés vár rájuk, ahol elsősorban a gyorsaság és robbanékonyság fejlesztésén lesz a hangsúly”

– tette hozzá. Ebben az időszakban heti két nap két-két edzést tartanak: egy órányi konditermi, majd kétszer 50 percnyi jeges terhelést kapnak a játékosok. „A jeges edzésmunkára fokozatosan kell rávezetni a srácokat, nehogy sérülés legyen belőle, hiszen van olyan, aki már hónapok óta nem húzott korcsolyát” – emelte ki a vezetőedző.

A DEAC jégkorongozói öt barátságos mérkőzést is játszanak majd a felkészülés heteiben: augusztus 18-án a DVTK-t, míg 28-án az Újpestet fogadják hazai jégen, majd már szeptember 4-én a FEHA19-hez látogatnak. Szeptember 6-án és 7-én pedig két szlovák csapattal, az első osztályban játszó Spisska Nova Vessel és a másodosztályú Presovval is megmérkőznek. Az edző egyelőre nem fogalmazott meg konkrét célokat, elmondása szerint „nyilván, mint mindenki, mi is szeretnénk megnyerni a bajnokságot, de ahhoz, hogy tisztában legyünk az esélyeinkkel, meg kell várnunk a szezon elejét” – szögezte le.

Molnár Dávid, az együttes csapatkaptánya szerint jó újra a jégre lépni, hiszen április óta nem volt ebben részük. Az újonnan érkezőkkel kapcsolatban elmondta, hogy „többet ismerünk közülük, így lesz nehéz a beilleszkedésük.” A szezonnal kapcsolatos várakozásairól elmondta, hogy bár

„a bajnokságban vannak nagyobb merítési lehetőséggel rendelkező csapatok, de úgy gondolom, hogy ha a tavalyi szezon eredményeit túl tudnánk szárnyalni az nagy erőlelépés lenne számunkra.”

Hetényi Zoltán, a csapat elsőszámú kapusa szerint egyértelműen motiváltan vágtak neki a felkészülési időszaknak, mivel „szeretnénk végre a bajnokságban is megmutatni, hogy mire vagyunk képesek, hisz a Magyar Kupában és Szuperkupában már sikerült.” Bár úgy véli továbbra is meccsről meccsre kell gondolkozniuk, a támadósort elnézve szerinte elöl nem lesz gond:

„elsősorban a védekezést kell jól összeraknunk a sikeres szerepléshez”

– emelte ki. A játékos a stáb új tagjáról, korábbi kapustársáról, Gönczi Lajosról elmondta, hogy nagy örömmel fogadták őt az új szerepkörében és mindenben támogatják.

Főkép: DEAC Jégkorong Facebook.