Hamarosan kezdődik a 16. Campus Fesztivál!

Az FM90 Campus Rádió vendégei voltak Miklósvölgyi Péter és Páll László, a Campus Nonprofit Kft. ügyvezetői. A szervezők az idei rendezvény céljairól, a tervezett változtatásokról és az időjárás jelentette kockázatra való felkészülésről is beszámoltak.

Ebben az évben immár 16. alkalommal, 21 programhelyszínen várja a látogatóit július 24. és 28. között a debreceni Campus Fesztivál. A rendezvény – az utóbbi évekhez hasonlóan – idén ismét készpénzmentes lesz, vagyis kizárólag bankkártyával és fesztiválkártyával lehet majd fizetni. Azonban tavaly évhez képest változás, hogy ugyan a beléptetés marad a főbejáratnál, ám

a jegypénztárt attól kissé távolabb állítják fel annak érdekében, hogy elkerüljék a tumultust.

„A várható időjárás alakulásáról a fesztivál kezdete előtt körülbelül egy nappal tudunk biztosat” – fogalmazott Miklósvölgyi Péter. Ezért minden eshetőségre felkészülnek: vihar esetén a környező fák, a róluk lehulló kisebb-nagyobb ágak jelentik a legnagyobb kockázatot, így az önkormányzattal közösen ellenőrzik ezek állapotát a rendezvény kezdete előtt. Páll László hozzátette, hogy a Nagyerdei Stadion folyamatosan nyitva lesz a fesztivál ideje alatt, vagyis „esőzés esetén bárki meghúzódhat itt és nem kell hazasietnie”.

Minden évben hagyományosan tartanak a fesztiválon egy nyitófogadást, ahol a vendégek egy támogatói jegy megvásárlásával részesei lesznek egy adománygyűjtésnek. Tavaly ennek köszönhetően kb. 12 millió forint gyűlt össze, mellyel a Covid-árvákat és a Debreceni Karitatív Testület tevékenységét segítették. Idén a Mentsük meg Benit Alapítványnak gyűjtenek: Beninek egy génterápára van szüksége ahhoz, hogy izomsorvadásából felépülhessen. Miklósvölgyi Péter kiemelte:

neki ez az egyetlen esélye, és úgy gondoljuk a Campus fesztivál egy megfelelő platform, hogy felhívjuk erre a figyelmet, ezzel segítve, hogy még szélesebb körű legyen az összefogás.

A rendezvény tavaly ünnepelte 15 éves jubileumát. Ennek apropóján a szervezők felkérték Csepelyi Adrienn újságírót, hogy készítsen egy kiadványt, melyt a fesztivál kulisszatitkait dolgozza fel, több személyes interjú segítségével. A Campus 15 – Egy fesztivál másfél évtizede címet viselő mű mostanra elkészült, és külső szemmel nyújt betekintést az elmúlt időszakban végzett munkába.

Borítókép: CAMPUS FESZTIVÁL official.