Családi és gyermekprogramok a Campus Fesztiválon

Az FM90 Campus Rádió vendége volt Hamvas László, a Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület ügyvezető igazgatója. Az idei Campus Fesztivál egyik szervezője arról számolt be, hogy a rendezvényen számos programmal várják a családokat is, különös tekintettel a gyermekekre.

Az ország egyik legnagyobb könnyűzenei rendezvénye a kicsiknek és nagyoknak egyaránt szórakozást lehetőséget kínál ebben az évben is. Természetesen a gyermekek és a családok sem maradnak ki ebből, hiszen a stadion déli oldalán található integrált helyszínen a Campus Kid, a Civilfalu és Campus Art programelemei kínálnak játékos és kreatív kikapcsolódást számukra.

A növekvő igényekhez alkalmazkodva 2019 óta külön figyelmet fordítanak a legkisebb fesztiválozókra, hiszen egyre többen érkeznek családostul a rendezvényre. Ekkor tartották meg az első gyermekfesztivált, valamint a Campus Artot is, ahol különböző művészeti ágak mutatkoznak be. A két kísérőrendezvény mára a fesztivál szerves részét képezi, és kiállítóik a Civilfaluval közös területre kerültek át. A helyszínen ügyelnek a gyermekek biztonságára, sőt gyermekmegőrzővel is készülnek a rendezvény napjain, várhatóan 17 és 22 óra között.

Egyes programelemek már évek óta képviseltetik magukat. Ilyen például a Szépségszalon, ahol a Szent Bazil Középiskola diákjai – a fodrászok, műkörmösök és kozmetikusok – hajat vágnak, festenek és fonnak, valamint körömfestést, csillámtetoválást vagy épp arcfestést készítenek. Emellett tavaly óta már gyógymasszőrök is várják a látogatókat.

A gyermekek számára különböző játékszereket telepítenek ki: lesz mászóka, ugrálóvár, népi játékok és többek között óriás társasjátékok is. Minden délután jógával és kézműves workshopokkal fog kezdődni, de természetesen nem maradhatnak ki a zenés programok sem. Hamvas László kiemelte:

mindig készülünk meglepetésekkel is, tavaly például ez egy kisvonat volt. Évről évre törekszünk arra, hogy valami újdonságot hozzunk a játékok és programelemek közé.

A helyszínen felállítanak egy pódiumszínpadot is, ahol beszélgetős műsorok színesítik a kínálatot. Többek között Első influencerek címmel régi tévés és rádiós személyiségekkel – Rózsa Györggyel, Vitray Tamással vagy épp Farkas Bertalannal – hallhatnak izgalmas beszélgetéseket az érdeklődők.

A Civilfaluba körülbelül 40 szervezet és intézmény települ ki minden évben. Az Agrárminisztérium kiállítói például a hungarikumokat népszerűsítő programokkal, valamint látványsütéssel is készülnek. Újdonságként pedig ebben az évben zöldség-gyümölcs stand is várja a látogatókat.

Borítókép: CAMPUS FESZTIVÁL official