Belekóstoltak az első osztályba

Az OB I nyitányán a bajnoki címvédő és Bajnokok Ligája győztes FTC-Telekom csapatát fogadták az élvonalba visszajutó DVSE-Master Good pólósai. A mérkőzésen, bár a fiatal debreceniek olykor partiban voltak ellenfelükkel, mégis érvényesült a papírforma, a vendégek magabiztos, 7-23-as győzelmet arattak.

A DVSE hazai pályán kezdte meg szereplését a 2024/2025-ös bajnoki szezonban, immár az OB I-ben, ahová két év után sikerült visszajutnia az együttesnek. Ám már rögtön az első fordulóban „mély vízbe” kellett dobnia tanítványait Kádár Kálmán vezetőedzőnek, hiszen a legutóbbi három bajnokság győztese, azaz a Ferencváros ellen ugrottak medencébe a debreceniek.

Az esélyeket már az első negyedben egyértelműsítették a zöld-fehérek, hiszen egy 4-0-ás sorozattal kezdték a mérkőzést. Hazai oldalon az első támadások rendre kimaradtak, pedig többször kapufáról pattant ki a labda. Az első hazai gólt Berki Richárd szerezte, de az első nyolc perc után, egy dudaszós góllal zárva mégis 1-7-re vezetett az FTC. A második negyed viszont nem várt, szoros csatát hozott: a DVSE Berki Richárd és Macsi Patrik révén négy alkalommal is bevette a vendégek kapuját védő Szakonyi Dániel hálóját. Erre azonban reagált a Ferencváros is és a 4-6-tal végződő második játékrész után a félidőben 5-13-as vendég vezetés állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyed szintén jól nézett ki debreceni szempontból, hiszen két gólt szerezve zárkózott tovább a DVSE, ugyanis a Macsi-testvérek egy-egy emberelőnyös találatot jegyeztek. Azonban az FTC ezt a nyolc percet is nyerte 4-2-re, így 7-17-es előnnyel várhatták az utolsó felvonást. A záró játékrészben a hazaiak már csak helyzetekig jutottak, míg a fővárosiak ismét lenületes játékkal rukkoltak elő és egy 6-0-ás negyedik negyeddel tették fel az I-re a pontot. A címvédő 23-7 arányú győzelmének köszönhetően, megérdemelten vitte el a három pontot a Debreceni Sportuszodából.

A mérkőzés utáni értékelkésében Kádár Kálmán, a DVSE vezetőedzője így fogalmazott:

Nagyon nehéz dolgunk volt, hiszen a világ legjobb csapata ellen játszottunk. Érződött kicsit rajtunk, hogy az elején meg voltunk illetődve, hiszen mégiscsak a címvédő ellen kezdtük a bajnokságot. Volt elég sok olyan helyzetünk, ami ha bemegy, egy kicsivel szorosabb eredmény is születhetett volna, de összességében nagyon szép játékkal és megérdemelten győzött ellenfelünk.

Az FTC mestere, Nyéki Balázs így látta a mérkőzést:

Alapvetően erre számítottam a játékosaimtól és nagyon tetszett a hozzáállásuk. Azok, akik nem utaztak el az Olimpiára, jó formában voltak, hisz hárman lőttek összesen 14 gólt. Nagyon kemény munkát végeztek a nyáron, sokat erősödtek és látszott, hogy tudják a hátukon vinni a csapatot. Akik pedig az Olimpiáról érkeztek haza, szintén jól szálltak be. Nagyon örülök a magabiztos győzelemnek.

Férfi Vízilabda OB1, 1. forduló

DVSE-Master Good – FTC-Telekom 7-23 (1-7, 4-6, 2-4, 0-6)

Gólszerzők:

DVSE-Master Good: Berki 3, Macsi P. 3, Macsi M.

FTC-Telekom: Nagy Ákos 6, Vigvári 4, Vismeg 4, Fekete G. 3, Argiropulosz 23, Molnár E., Di Somma, Jansik Sz.

Főkép: Facebook.