Zugló állomáson szállt ki a DEAC

Nem jutott a legjobb 32 közé a MOL Magyar Kupában, a bajnokságban eddig tökéletes DEAC együttese.

 Igaz az ellenfele jeklen esetben egy osztállyal feljebb vitézkedik. A BVSC-Zugló mostanság az ötödik helyet foglalja el a Merkantil Liga tabelláján. És jegyezzük meg, hogy a pestieknél több a játszó labdarúgó ikon, mint egy szentpétervári pravoszláv templomban. Elég, ha csak az egykori magyar válogatott, ex-videotonos Paulo Viniciusra gondolunk, de ma is jól cseng Pekár, Zamostny, Hidi, vagy Bacsa Patrik neve is. És ehhez még ott van három Lokista kölcsön labdarúgó: Erdélyi, Batai, valamint Nwachukwu. Utóbbi kettő pályára is lépett szombaton kora délután, az Egyetemi Campus pályáján.
 
Az első játékrészben igazán említésre méltó esemény nem történt. A vendégek kapuja egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben, a hazaiak óvatos duhajként fogadták a fővárosiak próbálkozásait. Az eső is ennek megfelelően lassan csepergett.
Szünet után valamivel nagyobb fokozatra kapcsolt a Zugló. Ekkor állt be hozzájuk a debreceni alkalmazott, de kölcsönben ott lévő David Nwachukwu, aki rögtön új színt vitt a játékba. (Nem félre magyarázni. Respect!). És ez meg is látszott a BVSC támadásain. A legnagyobb helyzet is tőle indult, de Zamostny lövését Ratku óriási bravúrral hárította. A kilencven perc nem hozott találatot, így következett a fél órás ráadás.
 
Ekkor már kiütközött az osztálykülönbség mind technikai, mind fizikális téren. A 96. percben egy, a debreceni kapu előtti kavarodást követően - ki más - Nwachukwu lőtt a hálóba. Öt perccel a hosszabbítás vége előtt szintén a nigériait kellett dícsérni. Átcselezte magát a kapu előterébe, begurított, és Nemes Marcell két méterről a hálóba pofozta a labdát.
 
A vendégek megérdemelten jutottak tovább. Az egyetemistáknak pedig lesz alkalmuk visszavágni jövőre, ha a mostani helyüket megőrzik az NB III. listáján.
 
MOL Magyar Kupa mérkőzés a 32-be jutásért:
DEAC - BVSC-Zugló: 0-2 (0-0) hosszabbítás után.
 
W. Gy.