Kis Loki, nagy játék

Vasárnapi matiné keretében fogadta a DVSC II. együttese a Diósgyőr fiók csapatát, az NB III. Észak-keleti csoportjában.

A borsodiak álltak jobban a tabellán, a hazaiak neve mellett, mindössze egyetlen siker szerénykedett, az Egert verték idehaza. A vendégeknél számos, az első osztályú gárdát is megjárt focista volt a kezdőben. Elég, ha a kapus Odintsovra gondolunk, aki megjárta Kisvárdát is, de Jurek neve is jól csengett, és Karnitskit sem kellett bemutatni a hozzá értőknek.
Máté Péter társasága azonnal támadólag lépett fel, és a 4. percben Kohut Máté egy felhő fejessel meg is szerezte a vezetést. A miskolciak azonban nem akartak leszakadni, és megindították az offenzívát. Ennek eredményeképpen, hat perccel a félidő vége előtt Jurek, egy szép támadást követően egyenlített.
 
A pihenő után a Loki átvette az irányítást és hamar el is döntötte a három pont sorsát. Kohut ismételt, majd az ő átadásából Cibla zörgette meg a hálót, hogy aztán Takács Bence tegye fel az i-re a pontot.
A DVSC II. egyetlen pillanatig sem éreztette, hogy a rutinosabb ellenféltől tartania kellene. A fiatalok néhol látványosan fociztak, és ez eredményezte a nagy különbségű győzelmet. Ezzel a sikerrel a fiúk felzárkóztak a közép mezőnyhöz.
 
Labdarúgó NB III. Észak-keleti csoport 7. forduló:
DVSC II. - DVTK II. 4-1 (1-1)

Debrecen, 200 néző. Vezette: Nagy A.

DVSC II.: Pálfi – Soroka, Rácz (Ferenczi B., 90.), Mona, Lénárt G., Sipos, Cibla (Amir, 90.), Takács B., Shedrach (Bökönyi, 58.) , Kohut (Sain, 78.), Egri (Horváth Z., 78.). Vezetőedző: Máté Péter.

 
Góllövők: Kohut (4., 48.), Cibla (77.), Takács (81.), illetve Jurek (39.)
 
W. Gy.