Új bajnokság, ujjgyakorlattal

Megkezdte szereplését a női kézilabda új idényében a DVSC SCHAEFFLER együttese. Az ellenfél - idegenben - a megerősített Vasas csapata volt. Konkoly Csaba, az angyalföldiek trénere sokat harcolt főnökeivel a nyáron, hogy frissítse gárdáját. Így öltözött piros-kék szerelésbe a debreceni Nagy Nóra is, aki már megmutatta oroszlán körmeit - vagy műkörmeit - a Loki szerelésében is. De nem lehetett szó nélkül elmenni Szilovics Fanni, vagy Farkas Johanna jelenléte elől sem.

 
A vendég hajdúságiak szintén alaposan átalakultak. Stabil tagok mentek, de igazi klasszisok jöttek. Elég, ha csak a svéd Thorlesdottírt említjük, aki mellesleg izlandi. De a többiek is sokat érnek a nemzetközi piacon. Így aztán nem is lehetett más a terv, győztesen kell elhagyni a XIII. kerületet. A célok egyértelműek: bajnoki dobogó,. Magyar Kupa final four, valamint nemzetközi siker. És valljuk meg, erre most, sok év után van is esély.
A bajnoki derbi úgy kezdődött, hogy egyik együttes sem fordított különösebb gondot a védekezésre. Még alig telt el tíz perc, és 6-6 volt az állás. Nem jellemző, hogy ennyi idő alatt tizenkétszer zördüljenek a hálók.
 
Aztán az első negyedóra végén megrázták magukat a vendégek, és innentől nem volt apelláta. A szünetben már hat gól előnnyel ment az öltözőbe a Szilágyi együttes.
 
A pihenőt követően keményedett a Loki védekezése, Gabriel is bravúrok sorozatát mutatta be. Elbizonytalanodott a Vasas, a negyvenedik percben Konkoly Csaba már a harmadik idejét is kikérte. Nem segített. A Debrecen érvényesítette technikai, fizikai, tudásbéli fölényét, és a végén magabiztos, tizenöt gólos győzelmet aratott a fiatal, szimpatikus, és sportszerű ellenféllel szemben.
 
A hazaiaknál elsősorban az ex-lokista Nagy Nóra dicsérendő, míg a vendégeknél szinte mindenki. Önbizalom növelő, edző meccs jellegű hatvan perc volt, két ponttal gazdagodva.
 
K&H Liga női kézilabda bajnokság, 1. forduló:
 
Vasas - DVSC SCHAEFFLER 24-39 (11-17)
 
Weisz György