Bombajó Bombázó!

Két esztendővel ezelőtt, hasonló időszakban is beugrott edzőnek Dombi Kicsi Bombázó Tibor. Akkor is leült a DVSC kispadjára.

 Az élet ismétli önmagát, hogy ezt a magvas kifejezést közkinccsé tegyük. A nemzet dobosa, a szélsők egykori legjobbja, az esések nagymestere anno, és most is győzelemmel ünnepelte a helyettesítést. Mert csak egyetlen alkalomra szólt a passzus, de a publikum - több, mint ötezren - a meccs utolsó negyed órájában hangosan skandálta a nevét.
 
Kicsi meg csak állt a hőségben melegítőben, szemében némi pára lett  nem a kötőhártya gyulladástól, és újra boldognak érezhette magát. Imádott együttese olykor imponáló játékkal gyűjtötte be a három pontot a ZTE ellen.
 
Az egész úgy indult, hogy a héten menesztették a Loki szerb edzőjét, és amíg végleges megoldás nem születik - meglett, sőt az új tréner ott ült a lelátón -, addig megbízott edzői team irányította a gárdát, élen a fentebb megnevezettel.
 
Mindenki izgult. Kivéve a vendég zalaiakat. Nekik nem volt veszteni valójuk. Meg igazán nincs is rossz csapatuk. Debrecenben sem kell sírni, de a tizedik helyet méltatlannak tartották a vezetők, és a szurkolók is. És talán a focisták sem lehettek elégedettek.
A derbi úgy indult, hogy köszöntötték a negyedszázada Magyar Kupát nyert csapat megjelent tagjait. Nagy tapsot kapott Pető, Böőr Zoli, Gojan, Vadicska, meg a többiek.
 
És aztán Rusz bíró - aki egyébként most nem volt rossz bíró (bocsánat az idétlen szóviccért) - elindította a mérkőzést. Ami nem indult jól a hazaiaknak. Éppen hogy elkezdődött az ötödik perc, amikor egy baloldali szögletet követően Sztojkovics elfeledkezett az áthúzódott Dénes Csanádról, aki köszönte szépen, és négy méterről a felsőbe vágta a labdát Megyeri feje fölött. Hidegzuhany, de ez nem jött jól a kánikulában. Nem is találta a ritmust a Debrecen, egészen az ivó szünetig. Innentől szebbnáél szebb támadásokat vezettek, de Lagator, Szuhodovszki, és Bárány is hibázott, illetve a zalai védelem mentett több esetben önfeláldozóan.
 
Maradt a vendég vezetés a szünetre. Dombi mester nem cserélt, - nyolc magyar focista lépett kezdőként a gyepre Loki mezben - és ő tette jól. Lagator kapufával indult, hogy aztán az 51. percben Dzsudzsák büntetőből egyenlítsen. Előtte Safronov rántotta le Bárányt a tizenhatoson belül.  A kapitány egálja után nagy nyomás nehezedett a vendégek kapujára. A 65. minutumban Dzsudzsák remek passza után Ferenczi megszerezte a vezetést is.  És innentől már csak egy csapat volt a pályán,.
 
A ZTE elfáradt, a pontot az i-re a lefújás előtt  csereként beállt Domingues tette fel. Természetesen Dzsudzsák zseniális indítása után. Mindenkit kicselezett, aki szembe jött vele, és bevágta. 
Ezzel a DVSC vastapsos győzelmet aratott, és - remélhetően - megkezdte a zárkózást. Most három hét szünet jön a válogatott miatt. Ezidő alatt az új mester, Máté Csaba, minden bizonnyal elhiteti a srácokkal, hogy többre képesek. Hogy aztán szeptember 21-én jöjjön a keleti csúcs Nyíregyházán, az új stadionban.
 
A találkozó után Dombi Tibor fülig érő szájjal nyilatkozott. Azt mondta ilyen boldog két évvel ezelőtt volt, hasonló alkalommal, meg talán az ötvenedik születésnapján. Hogy marad-e a kispad szélén, erre azt válaszolta, a héten dől el a sorsa.
 
OTP Bank Liga 5. forduló:
DVSC - ZTE 3-1 (0-1)
 
Weisz György