Irány Párizs – Osváth Richárd letette az esküt

Kedden a budapesti Eiffel Műhelyházban, megható műsor keretében tettek fogadalmat a Magyar Paralimpiai Csapat sportolói, edzői, sport- és egészségügyi szakemberei, stábtagjai, a csapatiroda munkatársai, valamint a játékokon résztvevő hivatalos delegáltak, játékvezetők, bírók és sportvezetők.

Az augusztus 29. és szeptember 8. között rendezendő párizsi paralimpiára 39 magyar sportoló szerzett indulási jogot, köztük a DEAC kerekesszékes vívója, Osváth Richárd is, aki tőr és kard egyéniben lesz érdekelt.

A magyar együttes tagjai 13 sportágban mérettetik majd meg magukat, ezzel mind sportolói létszámban, mind a sportágak számában sikerült meghaladni a tokiói csapatot.

A hparalimpia.hu beszámolója szerint az olimpikonok jókívánságait Wladár Sándor, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke tolmácsolta. Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a parasportolók teljesítménye jóval túlmutat a sporton, az épeket is arra ösztönzi a mindennapokban, hogy feszegessék a határaikat és hozzák ki a legtöbbet magukból. A párizsi olimpikonok képviseletében Hámori Luca ökölvívó is tiszteletét tette az ünnepségen.

Borítókép: Osváth Richárd az edzőivel, Beliczay Sándorral, Szirmai Benedekkel és Dávid Lászlóval