A szünet után eldöntöttük a meccset

Mándi Norbert elégedetten összegzett, ugyanis a Debreceni Egyetem alakulata a kezdeti nehézségeket követően kézben tartotta az összecsapást.

A DEAC kézilabdacsapata kedden edzőmérkőzést játszott a DESOK-ban, az ellenfél a szintén az NB I/B rajtjára készülő Cegléd volt. Az első félidőben sokáig tapadtak egymásra a gárdák, egynél nagyobb különbséget a 27. percben jegyezhettünk fel, ekkor Mándi Norbert legénysége vezetett 12-10-re. A szünetig a vendégek már nem tudtak közelebb zárkózni, így az első játékrész 14-12-es eredménnyel zárult. A pihenőt követően egyértelműen játékosaink akarata érvényesült a pályán, ezt támasztja alá, hogy a 45. minutum környékén már tízre duzzadt a fórjuk. A lefújásig sem változott nagyon a játék képe, végül együttesünk 32-25-re diadalmaskodott. Illés Tamás nyolc gólig jutott, ezzel a legeredményesebb kézilabdázónk lett, mellette Kovács Bence hatszor köszönt be.

 Jó iramú felkészülési meccset játszottunk a Cegléddel. Az első tizenöt percben kicsit nehezen indult be a gépezet, ám ezt követően végig domináltunk. Mindenki játéklehetőséget kapott, külön öröm, hogy az eddig gyakorolt taktikai elemeket viszontláttuk, emellett akadtak remek periódusaink. Természetesen ahogy ilyenkor lenni szokott, becsúsztak hibák is, amelyeket a bajnoki rajtig javítani fogunk, de ez a mérkőzés mindkét csapatnak jól szolgálta a felkészülését – összegzett Mándi Norbert vezetőedző.

A DEAC-ra pénteken a Szigetszentmiklós otthonában újabb edzőmeccs vár.

Felkészülési mérkőzés
DEAC-Cegléd 32-25 (14-12)
A DEAC összeállítása: Boros, Hermann – Kiss A. 2, Kerezsi, Portik 2, Kurucz 2, Illés 8, Szolnoki 1, Radvánszki 1, Pethő 1, Kiss B., Tusjak, István 4, Bakó 2, Kiss R. 1, Kovács 6, Tóth M., Fülöp 2. Vezetőedző: Mándi Norbert.