A végére minden összeállt

Kuszkó Zsolt vezetőedző szerint a Debreceni Egyetem alakulata bárkinek a dolgát megnehezítheti, ha maximálisan koncentrál.

Felemásan alakult a DEAC női röplabdacsapatának a 2023/24-es idény. Kuszkó Zsolt tanítványai az alapszakaszban csak a negyedik helyen zártak az NB II Keleti csoportjában, ezért az alsóházba kerültek. A rájátszást imponáló mérleggel zárták a lányok, ugyanis hét győzelem mellett mindössze egyszer maradtak alul, így az első helyük nem forgott veszélyben.

– Jól sikerült a felkészülésünk, a csajok keményen dolgoztak a tréningeken – kezdte az értékelést a vezetőedző. – A szezon közben aztán mélypontra kerültünk, a gyengébb eredmények okát közösen próbáltuk megtalálni. Úgy fest, a megbeszélés segített, mivel ezt követően lendületbe jöttünk. Egy pici plusz hiányzott ahhoz, hogy az alapszakaszt előkelőbb pozícióban fejezzük be. Idén is kiderült az, ha fejben rendben vagyunk, akkor bárkivel felvehetjük a versenyt. Az alsóházban gyakorlatilag minden összeállt, például az Eötvös elleni 3:1-es győzelem során az összes játékelemben remek teljesítményt nyújtottunk, fantasztikus röplabdát játszottunk. Amennyiben ilyen produkciót nyújtunk korábban, akkor akár a felsőház is összejöhetett volna, ám nem szeretek az ilyen feltételes mondatokkal foglalkozni. Azt sem szabad elfelejteni, hogy mi amatőrök vagyunk, ebből kiindulva hetente csak háromszor tudtunk edzeni. A keretből többen államvizsgára is készültek az utóbbi időben, ami szintén befolyásolta a munkát bizonyos mértékben. Összességében nem vagyok szomorú vagy csalódott, büszkék lehetünk arra, hogy megnyertük az alsóházat. A Medikus Kupa-elsőséget is érdemes kiemelni, hiszen ebből a sikerből az NB II-es gárda gerince kivette a részét – hangsúlyozta Kuszkó Zsolt.

Nyáron sem fognak unatkozni röplabdázóink, mivel többen különböző strandröplabda versenyen fognak rajthoz állni. Trénerünk elmondta, az alapozás augusztus végén kezdődik majd.

– Hivatalos versenykiírás még nincs, de úgy gondolom, szeptember végén vagy október elején indulhat az új bajnokság. A jövő évi keretről még nem tudok nyilatkozni, lehet, hogy egyeseknél a munka és a család lesz a prioritás, ennek ellenére remélhetőleg hasonló összeállításban tudunk nekivágni az idénynek. Konkrétumok hiányában ebben a pillanatban nehéz célokról beszélni. Abban bízom, hogy onnan folytatjuk, ahol abbahagytuk. Annak örülnék, ha jó mérkőzéseink lennének, aztán kiderül, hogy ez mire elég – zárta mondandóját Kuszkó Zsolt.