Megérte kerékpárral érkezni a legzöldebb campusra

Mintegy háromszáz adag almát és friss péksüteményt osztottak ki szerdán délelőtt a Böszörményi úti campuson, ahol hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal szervezett Bringás reggelit a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (MÉK), valamint a Gazdaságtudományi Kar (GTK).

A pallagi tangazdaság jóvoltából friss, ropogós almával, illetve a MÉK és Balmaz Sütöde Kft. által közösen készített ízletes péksüteményekkel köszönte meg az egyetem két kara a környezettudatosságot, hiszen akik kerékpárral érkeztek szerdán délelőtt a Böszörményi úti campusra, azoknak nem volt gondja a reggelire.

A GTK és a MÉK dékánja, Fenyves Veronika és Stündl László maguk is osztották az egészséges és tápláló falatokat, illetve örömmel konstatálták, hogy sok hallgató, köztük külföldiek, valamint egyetemi dolgozók is éltek a lehetőséggel.

A szervezők nem titkolt célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az egészséges, fenntartható életmódra és a rendszeres testmozgásra. Ily módon is szerették volna támogatni a kerékpáros közlekedés elterjedését az egyetemi polgárok körében és zöldülésre ösztönözni őket.
 

Sajtóközpont