Ez a fiaskó még sokba kerülhet

Nagy pofonba szaladt bele a DVSC SCHAEFFLER csapata szombaton kora este. Az utóbbi esztendők legerősebb Lokija úgy kapott ki az újonc Esztergomtól hazai pályán, hogy egyetlen pillanatig nem volt esélye. Fájó ezt leírni, de ez a két pont - hiába van hátra az egész bajnokság - még hiányozhat majd a végelszámolásnál.

 
Az esélyek egyértelműen a Debrecen sikere mellett szóltak. Igaz, az Elek Gábor edzette Esztergom tulajdonképpen a Fradi fiók csapata lett, tele pénzzel. Beszállt a MOL, meg néhány új szponzor. A mestert sem kell bemutatni, aki egyébként jó barátja a hazainak, Szilágyi Zoltánnak. 
Úgy indult, hogy a nézők fogták a fejüket. A DVSC-nél semmi védekezés, ziccerek sora maradt ki, eladott labdákkal idegesítettek mindenkit a csajok.
 
Ez aztán azt eredményezte, hogy a 18. percben már néggyel mentek a Duna-mellékiek. Egyetlen alkalom volt a zárkózásra. a 21. percben, amikor 10-12 volt az állás. Ember előnybe került a csapat, sőt Töpfner lőhette a hetest. Kimaradt, az ellentámadásból pedig a vendégek találtak a kapuba. A szünetre öt gólos esztergomi előnyt mutatott a tábla.
 
A pihenő alatt mindenki azt taglalta, hogy a második félidőt hattal kellene a Lokinak nyernie, hogy itthon maradjanak a pontok. Nem sikerült. Sőt, semmi nem jött össze. Görcsösség, fegyelmezetlenség, káosz uralkodott a csarnokban hajdúsági részről. Ennek következménye lett a hat gólos vendég siker. 
 
Az összkép ezen az estén egy dobogóra esélyes gárdát mutatott. Akik Esztergomból utaztak Debrecenbe.
Szilágyi Zoltán nagyon csalódott volt a derbit követően. Kifejtette, egyetlen játékosának teljesítménye sem elégítette ki. A következő napokban sok kézisével kell majd elbeszélgetni - mondta - mert ebből a helyzetből azonnal meg kell találni a kiutat.
Elek Gábor érthetően boldog volt, és nagyon sportszerűen, több esetben is a szerencsét hozta fel, amely ezen az estén melléjük állt. 
 
Női kézilabda magyar bajnokság, 2. forduló
DVSC SCHAEFFLER - MOL ESZTERGOM 28-34 (13-18)
 
 
W. Gy.