Debreceni olimpikonokat köszöntöttek

A Párizsban megrendezett 33. olimpiai játékokon résztvevő debreceni sportolókat köszöntötte a város 2024. augusztus 28-án.

Kevés olyan város van Magyarországon, amelyik ennyi olimpikonnal rendelkezik, mint Debrecen – hangsúlyozta Papp László polgármester. A városvezető úgy fogalmazott: Debrecen életében a sport az egy rendkívül fontos és meghatározó szerepet betöltő intézmény, amelyben az egyetem és a sportszervezetek a város szövegségesei.

Mint mondta, a város igyekszik megfelelő infrastruktúrát biztosítani ahhoz, hogy a felkészülések ideálisak és optimálisak legyenek. – Én nagyon hálás vagyok és köszönöm Debrecen nevében azt a fantasztikus teljesítményt és munkát, amelyet az elmúlt években, évtizedekben végeztetek, és kívánom azt, hogy a versenynaptár szerinti következő megmérettetések hozzanak számotokra még nagyobb sikert, mint amit eddig elértetek, vagy teljesítsétek be minden álmotokat az általatok képviselt sportág területén – intézte szavait az olimpiai játékokon résztvevő sportolókhoz. Hozzátette, az edzők és a felkészítő szakemberek munkája mellett azoknak a sportszervezeteknek is köszönettel tartozunk, akik segítik és támogatják a sportolók szakmai fejlődését.


Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója azt mondta, az olimpián résztvevő sportolók zászlóshajói a debreceni sportnak. Megjegyezte, mindenki számára példaképek, és nem csak az elért eredmények miatt, hanem abban is, hogy egészségesen és sportosan éljünk.

Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője rámutatott, hogy az elért eredmények mögött rengeteg munka és áldozat van. Az olimpikonhoz szólva azt mondta: kívánom, hogy a pályátok még szebb, még sikeresebb legyen. Hozzátette, bízik abban, hogy négy év múlva Los Angelesben kiteljesedik karrierük és a város sportolói közül még nagyobb létszámban tudnak részt venni az olimpiai játékokon.

A debreceni olimpikonok eredményei a párizsi olimpián:

Battai Sugár Katinka a női kardcsapat tagjaként 6. helyen végzett.

Füzi-Tóvizi Petra – a negyeddöntőben búcsúzott a női kézilabda válogatott tagjaként, a csapat a hatodik helyet szerezte meg.

Senánszky Petra 10. helyen végzett a 4x100 méteres női gyorsváltó tagjaként és 24. helyezett lett az 50 méteres gyorsúszásban.

Klekner Hanga 25. lett összesítésben a női rúdugrásban.

Kozák Luca 12.96-tal, idei legjobbjával lett 28. a női 100 gát összesítésben.

Kerekes Gréta 13.20-as idővel összesítésben a 35. lett női 100 méteres gátfutásban.

Fekete Gergő a férfi vízilabdacsapat tagjaként negyedik helyen végzett.