Újra Bor-és Jazznapok a Nagyerdő szívében

2024. augusztus 8. és 11. között a Debreceni Bor- és Jazznapok, Magyarország legpatinásabb jazzfesztiválja várja a látogatókat a Nagyerdő szívében. A festői környezetben rendezett esemény varázslatos fényekkel és igéző víztükörrel várja a pincehideg borok és az andalító jazz szerelmeseit. A rendezvényen 6 borrégió és 20 borvidék több mint 60 borászata mutatkozik be idén – különlegességekben idén sem lesz hiány.

A zenei kínálat három színpadon sorakoztatja fel a hazai jazzélet kiemelkedő előadóit. A világhírű Genesis együttes egykori gitárosa, Steve Hackett augusztus 11-én a Djabe zenekarral közösen kápráztatja el a közönséget, emellett számos hazai sztár, mint Gyémánt Bálint és Oláh Krisztián duója, Éliás Gyula és a Funkustic Quartet is fellép.
 
Az idei fesztivál újdonságai között szerepel a jazztánc-workshop, amelyen neves oktatók, mint Pirovits Árpád szteptánc-világbajnok segítenek elsajátítani a tánclépéseket. A népszerű sétáló bortúra lehetőséget nyújt a borok történelmének és kóstolási technikáinak megismerésére.
 
A családokat is változatos programok várják a Galiba Gyereksarokban, ahol arcfestés, óriásbuborékok és minőségi játékok szórakoztatják a legkisebbeket. A gasztronómiai kínálatban a streetfood, a grill- és az ételkülönlegességek is helyet kapnak, így mindenki megtalálja a kedvére valót.
 
Fontos tudni, hogy a fesztivál készpénzmentes, így bankkártyával, mobilapplikációval vagy feltöltőkártyával lehet vásárolni. A Debreceni Bor- és Jazznapok részletes programját és jegyárairól további információkat a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán találhatnak az érdeklődők.