Tripla Tankcsapda a Campus Fesztiválon

Az idei Campus Fesztiválon háromszor is fellép Debrecen inkonikus rockbandája, a Tankcsapda. Szerdán egy jubileumi nagykoncertet adnak, majd csütörtökön B-oldal címmel kevésbé ismert dalokat játszanak el, sőt egy vadonatúj dal is felcsendül majd. Szombatra pedig az első akusztikus koncertjére készül az együttes.

A három fellépés három teljesen különböző műsort fog jelenteni, így nyilván komoly felkészüléssel jár. A zenekar tagjainak elmondása szerint leginkább az akusztikus koncertre kell nagyobb energiákat összpontosítaniuk, hiszen sohasem csináltak még ilyet, így ez nemcsak a közönségnek, de nekik is új lesz majd.

A triplázás ötlete amiatt fogalmazódott meg bennük, mivel az együttes idén ünnepeli megalakulásának 35. évfordulóját, ezért ennek apropóján valami újat szeretnének adni a rajongóiknak. Július 24-én, szerdán 20:15-től T35 címmel jubileumi koncertet adnak a fesztivál nagyszínpadán. Erre komoly látványelemekkel és a jól ismert slágerekkel készülnek.

Július 25-én, csütörtökön ismét színpadra lép a Tankcsapda: a B-oldal címet viselő koncerten olyan dalok csendülnek fel, melyek nem tartoznak kifejezetten a slágerek közé, de mégis sokan szeretik őket. Itt elsősorban a Jönnek a férgek album művire épít majd  a zenekar, hiszen ez idén ünnepli 30 éves jubileumát.

Erről az összes dalt eljátszuk, de ekkor lesz az egyik legújabb, eddig még sehol sem hallott dalunk, az Ideggáz bemutatója is

– emelte ki Lukács László.

A fesztivál zárónapján, július 27-én, szombaton 23:15-től pedig egy akusztikus koncerttel jelentkezik a banda. Fejes Tamás elmondása szerint nagyon régen szerettek volna már egy ilyen jellegű fellépést, ahol

egy kis plusz jókedvet, intimitást és érzelmeket csempészhetünk az műsorba, hiszen ez arról fog szólni, amit mi hárman mit tudunk alkotni a színpadon az akusztikus hangszerekkel.

Lukács László hozzátette, hogy szeretik feszegetni a határainkat, ezért ugyan vannak elég kézenfekvő dalok, amelyeket egy ilyen koncerten be kell építeni a műsorba, de van néhány olyan is, amit kvázi átértelmezve fognak színre vinni.

Borítókép: CAMPUS FESZTIVÁL official.