Elkezdődött a buszmegálló kialakítása a Hunyadi utcán

Elkezdődött a buszmegálló kialakítása a Hunyadi utcán. A fejlesztés részleteiről Bognár István megválasztott önkormányzati képviselő számolt be 2024. július 1-jén.

Mint mondta, Debrecen város önkormányzata 2024-ben is elkötelezett a közlekedés fejlesztése iránt. A D2030 program keretein belül a belváros tömegközlekedésének gyorsabb és dinamikusabb lebonyolítása érdekében összekötik a Burgundia utcai és a Hunyadi János utcai buszsávot.

Hangsúlyozta, hogy a Csapó utca irányából forgalomtechnikai eszközökkel (táblázás, burkolati jelfestés) kijelölték a külső sávot, a közlekedési szigetnél a forgalomtól elzárt területet, buszsávnak. Ezen túl útpályaszerkezetet, új közvilágítási hálózatot és a csapadékvíz-elvezetést kell megépíteni a Hunyadi János utca északi oldalán 110 méter hosszúságban, a meglévő önálló jobbra kanyarodó sávot (Péterfia utcára) pedig újra aszfaltozzák.

Bognár István felhívta a figyelmet arra, hogy az érintett területen a mai naptól ideiglenes forgalmi rendet vezettek be, ezért arra kérte a közlekedésben résztvevőket, hogy ne megszokásból haladjanak a forgalomban.

A kivitelezési munkálatok az új közvilágítási rendszer átépítésével, valamint az ehhez kapcsolódó járdaburkolat bontásának munkálataival kezdődtek meg. A közvilágítási munkák előre láthatóan két hét alatt elkészülnek, amit a meglévő csapadékvízelvezetés átépítése és az útpályaszerkezet építése fog követni. A kivitelezési munkálatok bruttó 75 millió forintba kerülnek. A kivitelezési munkálatok az új aszfalt kopóréteg terítésével és a burkolati jelek felfestésével fejeződnek be, várhatóan augusztus 30-ig, de a kivitelező mindent megtesz annak érdekében, hogy a beruházás a lehető leghamarabb elkészüljön.