„A Debrecen Város Bora címkével ellátott bor igazi rangot jelent”

Debrecen példaértékű módon sokat tesz a magyar borkultúráért, amelynek egyik legjelentősebb eseménye 2015 óta az évről-évre megrendezésre kerülő Debrecen Város Bora cím odaítélése.

Idén 15 borvidék, 86 pincészetének 426 bora versenyzett Debrecen Város Bora 2022 címéért! A győztes borsorban, a pezsgőtől kezdve a klasszikus és prémium borokon keresztül a desszertborig, összesen 7 pincészet bora kapta meg a megtisztelő címet. Az eredményt kihirdető és borkóstolóval egybekötött sajtótájékoztatón - amelyet a Borterasz Étteremben volt 2022. április 12-én - Dr. Puskás István, Debrecen alpolgármestere, Gődény Gábor, a VisitDebrecen Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, Kovács Pál, a Magyar Bor Akadémia rendes tagja, Borászok Barátja, a Debreceni Borozó lapkiadója és a győztes borászok vettek részt. A borkóstolóval egybekötött sajtóeseményen elhangzott, hogy a Debrecen Város Bora címkével ellátott bor igazi rangot jelent, mert garantálja, hogy a magyar termőhelyekben rejlő egyedi értéket, különleges borélményt és a magyar borkultúrát ismeri meg még jobban a fogyasztó.

 

Győztes borok: 

 
 
Pezsgő:

Molnár és Fiai Pincészet, Zöldveltelini Brut Fehér Pezsgő, 2018 (Mátrai Borvidék, Abasár)

Klasszikus:

Koch Borászat, Koch Hajós-Bajai Chardonnay, 2020 (Hajós-Bajai Borvidék, Borota)

Szentpéteri Borpince, Néró Rosé válogatás, 2021 (Kunsági Borvidék, Kiskőrös)

Hárs Családi Biopincészet, Cabernet Franc, 2019 (Pécsi Borvidék, Szajk)

 

Prémium:

Thummerer Pincészet, Egri Chardonnay battonage, 2019 (Egri Borvidék, Noszvaj)

Takler Borbirtok, Primarius Syrah, 2018 (Szekszárdi Borvidék, Decs)

Desszert:

Degenfeld Szőlőbirtok és Pincészet, Tokaji Aszú 6 puttonyos, 2017 (Tokaji Borvidék, Tarcal)

A borok - amelyeket akár exkluzív díszdobozokkal együtt is megrendelhetjük - nemcsak a gyűjtőknek jelenthet valódi értéket, hanem céges, vagy baráti ajándékként is különleges meglepetésként szolgál. A VisitDebrecen és a Debreceni Borozó szakmai csapata által koordinált, minden évben kiválasztott Debrecen Város Bora borszelekcióval egyre több étteremben, illetve magyar borkultúrával kapcsolatos eseményeken találkozhatunk. A nagyközönség a borokat közvetlenül a város hivatalos turisztikai marketing szervezete, a Debrecen Turisztikai Ügynökség (VisitDebrecen) Piac utca 20. szám alatti központjában is megvásárolhatja.