Folytatódnak a járdafelújítások Debrecenben

Az első szakaszban 19 helyszínen javítják a járdákat és a lépcsőfelújítások is folytatódnak

Hétfőn a Csillag utcában kezdődtek el a munkálatok, amiket a következő hetekben is folytatnak.

Debrecenben több száz kilométernyi járdaszakasz található, melynek túlnyomó többsége akár 30-50 éves is lehet. A megépítésük óta eltelt idő alatt a járdaszakaszok felülete több helyen elöregedett, lokálisan megsüllyedt, keresztrepedések alakultak ki rajtuk.

A debreceni önkormányzat az elmúlt évekhez hasonlóan ebben az évben is végeztet lokális vagy nagy felületeket érintő járdajavítási munkálatokat, valamint folytatja a rossz állapotú lépcsők javítási és felújítási munkáit. A beavatkozások célja a gyalogos közlekedés minőségének és biztonságának javítása, illetve a lakókörnyezet esztétikusabbá tétele.

A 2020. évi járdajavítások első ütemében, 19 helyszínen – elsősorban nagyobb forgalmú helyeken – végeztet az önkormányzat lokális, illetve nagy felületű járdajavítást. A járdajavítások, lépcsőfelújítások és betonlapos járdakialakítások június 8-án a Csillag utcában kezdődtek el és várhatóan augusztus közepéig tartanak a 19 helyszínen. A munkák során a rossz állapotban lévő járdaszakaszok burkolati hibáit javítják ki, illetve újraaszfaltozás történik.

A kivitelezés során többek között az Irinyi János utca, Kurucz utca, Széchenyi utca, Sólyom utca, Vécsey utca egyes járdaszakaszai újulnak meg, a Derék utcán és a Jerikó utcán lépcsőfelújításra kerül sor, illetve a Monostorpályi úton, a Remény utcában és a Kunhalom utcában új járdaszakaszok burkolása történik meg.

Az első ütemben mintegy 1,4 kilométernyi járdát újítanak fel vagy alakítanak ki bruttó 40 millió forint önkormányzati saját forrás felhasználásával.