Mámoros iksz faktor

A balszerencsés győri kirándulás után - mind az eredmény, mind Szabó Nina sérülése okán a jelző - újabb nehéz feladat várt a DVSC SCHAEFFLER kézilabda csapatára. A világ jelenlegi, egyik legjobb együttese, a Ferencváros látogatott a Hódosba. Ez a mostani Fradi klasszisokkal emelkedik ki a honi mezőnyből, az ETO is megizzad majd ellenük.

 
A Lokiba visszatért a kölcsönből a fiatal Csernyánszky, egész héten elszántság jellemezte a gárdát.
Telt ház, és jelentős létszámú zöld szimpatizáns ült, állt a csarnokban. És itt álljunk meg egy pillanatra. Tudvalévő, hogy a két tábor nem eszik egymás tenyeréből. A rendőri jelenlétből adódóan tartani lehetett verbális összecsapásoktól. De semmi. Sőt! A légkör kimondottan sportszerű volt, egyetlen rossz, uram bocsá' figyelmeztetést okozó szó nem hangzott el. És ennek örülni illik.
 
Öt percig nem esett gól. Pedig lehetett volna találatot jegyezni. Csak hogy mindkét oldalon kimaradtak a ziccerek, a büntetőt is védték a kapusok. Előbb Töpfnerét Glauser, majd Malensteinét Gabriel. Rohantak a lányok itt is, ott is, érződött az iramon, hogy fizikailag mindkét, pályán lévő hetes fogat topon van. Nem is sikerült elszakadniuk egymástól. Ha a Fradi ment kettővel a Debrecen egalizált, és viszont. A félidőt mindössze egyetlen találattal nyerte az ellenfél.
 
Szünet után minden ott folytatódott, ahol tizenöt perccel előtte abbahagyták. Hiába vezettek a hazaiak 14-13-ra, a zöldek fordítottak, és már náluk volt az előny. És ez így ment majdnem végig.  Aztán az 57. percben eldőlni látszott a rangadó. Glauser lábbal védi Csernyánszky labdáját, az ellentámadásból Cvijics tornázza hetesre akcióját, de Lekics büntetőjét Ryde is lábbal tolja ki az oldalvonalon túlra. A bedobás után Klujber nem hibázik, 22-24.
 
Alig két perc van még, amikor gólváltás után - Füzi-Tóvizi, Cvijics, majd Vámos Myra - 24-25-öt mutat az eredményjelző, de Jovovity egyenlít.
Harminchat másodperccel a vége előtt Heine mester időt kér. Használtak a tanácsok, mert Bölk megszerzi kilencedik találatát, amivel ismét vezetnek. Középkezdésnél már csak nyolc másodperc van hátra, amikor egy gyors bejátszást követően Füzi-Tóvizi hetest harcol ki. Megszólal a duda, időntúli büntető. Állva, lélegzet visszafojtva nézi a drukker had - mindkét oldalon - ahogyan Sercien-Ugolin Böde-Bíró feje fölé suhintja a labdát. 26-26.
Örömtánc, eksztázis, könnyek, Szilágyi Zoltán ugrál, a csarnok lokis része szintén. 
 
Kiemelkedőt nyújtott mindkét társaság. A vendégeknél Bölk, Lekics, és Glauser, a DVSC-ben az összes játékos neve után nagybetűs teljesítményt írhatunk a táblára. Közülük is külön dícséret illeti a 44 százalékosan védő svéd válogatott Rydet. A Debrecen csapatában talán még sohasem volt két, ilyen extra klasszis kapus.
Ez az egy pont még nagyon sokat érhet a hosszú menetelés végén. A mutatott játék pedig mindenképpen megsüvegelendő.
 
Női kézilabda bajnokság K&H Liga
DVSC SCHAEFFLER - FTC Rail Cargo Hungaria: 26-26 (12-13)
 
W. Gy.