Keresztvíz és keresztszalag

Három első osztályban játszó női kézilabdázót is hamarosan műtenek keresztszalag szakadás miatt. A napokban az MTK hálóőre, Kubina Molli szenvedett ilyen súlyos sérülést, de hasonló módon járt klub társa Bató Lili is.

Keresztvíz és keresztszalag

 
Sajnos a DVSC SCHAEFFLER együttesét sem kímélte a sors. Az utóbbi hetek legjobb irányítója, a kiváló formában kéziző Szabó Nina három napja, a Rába partján, egy felugrást követően dőlt ki a sorból, valószínűleg közel egy esztendőre.
 
A sérülések a versenysport velejárói, a hölgyek kézilabda világában egyre gyakoribbá váltak. Elég ha csak a Loki játékosaira gondolunk. A hajdani kapus Giegerich, aztán Hornyák Dóra, Juhász Kata, Hámori Konszuéla, és most Nina. Említhetnénk a világ egyik legjobbját, Nora Mörköt is, aki nyolcszor feküdt kés alá térd problémái miatt.
 
Engedtessék meg néhány szó a győri meccs hozadékaként. Már a tavalyi szezonban, Hámori sérülésénél is hiányoltam, hogy a véleményem szerint sportszerűtlen Veronica Kristiansen miatt vagyunk nélkülözni Konit. A szőke csaj még csak elnézést sem kért azóta sem. A mostani baj előtt nem bántották játékosunkat, rosszul ért talajt.
 
Az azonban felháborító, ahogy a zöldbe öltözött kisalföldi, reszkető kezű nyugdíjas publikum egy szelete viszonyult a dologhoz.
 
A percekig padlón fekvő irányító saját lábán jött az oldalvonalhoz az ápolás után. A hazai drukker had ezt észlelvén - akik elláttak odáig - hangos füttyel jelezte, hogy Szabó szimulál.
Csak gratulálni tudunk a fair playt messze nélkülözőknek. Közöljük, hogy a Loki 81-ese valószínűleg nem Győrben operáltatja majd magát. Orvosai szerint ugyanis füttyre nem alszik el a műtőasztalon.
 
W. Gy.
Fotó: dvsckezilabda.hu