Érdemtelen győri győzelem

Több esetben leírtam már, a milliárdokkal felpumpált győri női kézilabda sem földöntúliakból álló társulat. A többszörös BL győztes Audi ETO néhol nagyképű, beképzelt játékosai szenvedtek szerdán este a DVSC SCHAEFFLER ellen.

 
Bocsánatot kérek mindenkitől, ha valaki nem érzi jogsnak ezeket a szavakat, de engedtessék meg nekem, hogy annyira legyek debreceni, mint volt győri az egész meccs alatt az M4 csatorna két "pártatlan" szakija, akik közvetítették, illetve néha szemérmetlenül tolmácsolták a saját intuiciójukat. A Varga-Rosta páros hazai drukkereket megszégyenítően ontotta az észt, de erről később.
Valami lógott a levegőben, meglepetésre készültek a Loki háza táján. Nem véletlen, hogy a derbi előtti napon el is utaztak a Rába partjára.
 
 Fej-fej mellett haladtak a csapatok. Aztán a tizedik perc táján kettővel megléptek a zöldek. Több labdát is eladtak a vendégek, és ez elegendő volt Nze-Minkóéknak a vezetéshez. Jött azonban Petrus, és Töpfner, és újra egál, 7-7, sőt Ugolin jó bejátszása után, Füzi-Tóvizi lövésével: 7-8. A 19. percben aztán egy sajnálatos  tragédia. Kilenc találat volt mindkét együttes neve mellett, amikor a hajdúságiak támadtak. Szabó Nina ugrott fel a szaggatotton kívül, de rosszul fogott talajt, aláfordult a térde. Néhány perces ápolást követően saját lábán jött le, de az első, nem alapos diagnózis szerint elülső keresztszalag szakadást szenvedett.
 
Állítólag még a találkozó után Győrben megvizsgálták. Egy irányító maradt Tóth Niki személyében, nincs könnyű helyzetben a vezetőség. Lehet, hogy Csernyánszki visszatér a kölcsönből? Ez, és a hazai kapuba csereként beállt Sako is hozzájárult ahhoz, hogy az első félidő 17-13-as győri előnnyel zárult.
 
Szünet után hamar hatra nőtt a differencia, de ekkor varázsütésre valami megváltozott. A DVSC áttért a hét a hat elleni játékra, a vendéglátók eladnak két labdát, és máris a hatos fór, négyre apad: 21-19. A hajdúságiak cerberusa, a svéd Ryde barvúrokat mutat be, és Füzi-Tóvizi, majd Ugolin egyenlít.
 
Ekkor jönnek a mikrofon mögött ülök. Rosta szakértő: "nagyon kellenének a győri gólok". Varga kommentátor: " most van szükség a hazai szurkolásra". Rosta szakértő: "abban lehet bízni, hogy de Paulát nem tudják tartani". Tóth Niki vezetést szerez, de ismét egyenlő, amikor két üres kapus góllal elmegy a Debrecen, 23-25-re. Innen is feláll az ETO. Thorleifsdottír, majd Haggerty labdáival 25-27, de tényleg nem tudjuk tartani a brazil irányítót, de Paulát. zsinórban háromszor betalál. 29-28. Fél perc van hátra, támadnak a vendégek. Töpfner kerül ziccerbe, de ahelyett, hogy - ahogyan Szilágyi Zoltán kérte - a felsőt célozná, a kivetődő Sako lábába lövi a labdát.
 
Óriási szerencsével, de újra a Győr került ki győztesen a Loki elleni találkozóból. Egy olyan meccsen nem szereztek pontot a lányaink, ahol megvolt az esély, de megint egy pici hiányzott. Ez ETO most nem annyira acélos, mint Oftedalék idején. A DVSC előtt le a kalappal. Ilyen teljesítmény után joggal bizakodhatunk a bronzban, és a nemzetközi sikerekben is.
 
K&H Liga női kézilabda bajnoki mérkőzés:
Győri Audi ETO - DVSC SCHAEFFLER 29-28 (17-13)
 
W. Gy.