Kivasalt vasiak

Jó sokat utaztak a szombathelyi kézilabdás lányok szombaton a hatalmas pofonért. De ez benne van a kalapban.

Az újonc dunántúli gárda vérmes reményekkel érkezett Debrecenbe, a DVSC SCHAEFFLER elleni rangadóra. Nem tévedés a rangadó szó, hiszen a vendégek eddig száz százalékosan álltak a tabellán, míg a Loki a másik feljutó együttes, az Esztergom ellen szenvedett hazai, arcpirító vereséget.
 
A kisalföldiek alaposan kicserélődtek a nyáron. Dán edző, külhoni játékosok, alig hallatszott magyar szó a tors közt kelőben. És úgy is indult a derbi, hogy a Debrecen nem volt kelőben. Az első húsz percben nehezen találta a ritmust a Szilágyi leányság. Emiatt több esetben is két gólos hátrányból küzdötték fel magukat egálra. Aztán hirtelen, varázsütésre beindult a henger. A kapuban Gabriel leengedte a rolót, Jovanovics parádézott, de a többiek sem akartak lemaradni. Így az első játékrész utolsó percei elegendőnek bizonyultak ahhoz, hogy Füzi-Tóbviziék öttel vezessenek.
 
Szünet után kijött a tudásbeli, a mentális, és elsősorban a fizikai fölény. A védekezés keményebb lett, a támadásoknál pedig trükkök is belefértek. Nem csoda, hogy a szép számú publikum vastapsra ragadtatta magát. Fertályóra volt hátra, amikor beállt a háló elé a svéd válogatott Ryde a hajdúságiaknál, aki nyolcvan százalékosra hozta le ezt az időt. Egyetlen gólt kapott. Hiába, a dekoncentráltság! Örömjáték, jutalom kézi lett a vége, és tizenkét gólos különbség.
 
A neheze most jön. Szerdán idegenben a Győr, majd utána itthon a Fradi következik. Mindenesetre a mostani játék iránymutató lehet a milliárdos ellenfelek számára is.
 
K&H Liga női kézilabda bajnokság:
DVSC SCHAEFFLER - Szombathelyi KKA 32-20 (17-12)
 
W. Gy.