Besorozta a DEAC a Honvédot

Első hazai bajnokiját játszotta a DEAC férfi kosárlabda együttese pénteken este. A múlt heti, mindössze egyetlen pontos, soproni vereség után a szimpatizánsok természetesen egyetemista sikert reméltek. Amúgy is illett visszavágni a pestieknek, hiszen tavaly négy összecsapásuk után minden alkalommal a Honvéd örülhetett.

Besorozta a DEAC a Honvédot

 
A Debrecennél az egyetlen Mócsán kivételével mindenki hadra fogható volt. A bemelegítésnél látszott, hogy a vendégek magasabbak, és gyorsabbnak is tűntek. A fővárosiak az elődök hagyományait szeretnék folytatni a jövőben. Úgy gondoljuk nem mostanság lesz, hogy a nagyokhoz hasonlóan a jelen kosarasai is 22-szer bajnokok lesznek.
 
Az első négy percben kicsit ráijesztett a szurkolókra a Mandic legénység. Nem találták a ritmust, az egy-egy elleni játékban sem ők kerültek ki győztesen, és ami különösen bosszantó volt, a lepattanóknál - mind a támadó, mind a védő viszonylatában - az összes labda a vendégeké lett. Aztán az első negyed derekán helyreállt a rend. Köszönhető ez Drenovácnak, akit nem tudtak tartani a védők.
 
Pongó, és Anderson kosaraival indult a második tíz operc, majd Osztojics zsákolta be a lasztit, és máris tíz fölé nőtt a különbség a DEAC javára. Túloldalt Kopácsi hintett egy hármast, majd Balogh is betalált, de ez csak olaj volt a tűzre. Felszívták magukat Garamvölgyiék, gyorsan tizenkettőre duzzasztották az előnyt. Igaz ebből kicsit leadtak a szünetig, de nem kellett izgulni senkinek sem.
 
A pihenő után sem változott a játék képe. A hajdúságiak igyekeztek, az ellenfél pedig felzárkózott. Egyszer négy pontra is. De innen nem volt megállás. Különösen a záró részben villogtak a hazai srácok. Öt perccel a vége előtt már húsz volt közte. Pályára lépett - vastaps közepette - a nemrég súlyos betegségen átesett Kovács Ákos, és a mindössze tizenhét esztendős Fekete-Gál Csongor is. Végül a vendéglátók, magabiztos, néha szemre is tetszetős kosárlabdázással verték a budapestieket. Jövő héten újra itthon gyarapíthatják a pontok számát a PVSK ellen.
 
Férfi kosárlabda bajnokság NBI/A csoport, 2. forduló:
DEAC - Endo Plus Service-Honvéd 84-66 (21-14, 18-18, 20-15, 25-19)
 
Legjobb dobók: Drenovac 24/3, Anderson 18/12, Williamson 18/12, illetve Mucza 16/9, Gatling 15/6, Grubor 9/3.
 
W. Gy.