Kékre, zöldre verték a Lokit!

De inkább kékre. És ez fájó. Szombaton este, a szakadó eső ellenére, 5300 néző volt kíváncsi arra, hogy a múlt heti, nyíregyházi blama után hogyan köszörüli ki a csorbát a DVSC labdarúgó csapata.

 Az az MTK volt a vendég, amelyik gárda tavaly kilenc pontot vett el a piros-fehérektől. Volt tehát ok a törlesztésre, és hát a szurkolókat sem ártott kiengesztelni. Nem sikerült. És megint a hogyannal volt a baj.
Pedig milyen jól indult a hangulat. Köszöntötték a 15 évvel ezelőtti bajnokokat, akik a BL körbe vezérelték a hajdani együttest. Sokan még ma is beférnének, de a múltat ne feszegessük.
 
Kissé felforgatta a csapatát Máté Csaba. Kimaradt Ferenczi - kispadon kuporgott -, először lett kezdő a középpályán Djurasek, aki felépült sérüléséből. Pintér játékvezető indította útnak az MTK-t. Igen, jól tetszenek olvasni. A hazaiak ugyanis percekig csak keresgélték a labdát. A Hungária körútiak nem adták oda nekik. Ez visszaélés volt a vendégjoggal. Aztán úgy az első negyedóra végén kezdődött a Debrecennek a derbi. Djurasek rosszul lépett, hordágyon kellett levinni. A brazil Braga állt be helyette. Nem kellett volna. A szimpatikus srác szerintünk hallás után passzolt, mert ahányszor nála volt a játékszer, mindig az ellenfélnek adta. Demjénnek semmi dolga nem akadt.
 
Aztán a 33. percben hidegzuhany. Bognár balról begurít, érkezik Jurina, aki 14-ről a bal alsóba lő. Kettejüket öt cívis nézte a pályán, a többi meg a lelátón. Továbbra is a kékek domináltak, de mégis összejött az egyenlítés. Négy perccel a félidő vége előtt Dzsudzsák bal oldali szabadrúgása lepattant a védőkről Kocsis Dominik elé, aki nem hibázott. Egállal következett a szünet.
 
Vajda helyett Domingues jött be a második 45 percre. Aztán fél órával a vége előtt Szűcs feleslegesen cselezett, eladott labdája Bognár elé kerül, aki két csel után a hálóba lő. 1-2! Még ez sem rázta fel a Lokit, Megyeri bravúrjára volt szükség Molnár lövése után, hogy ne nőjön kettővel a differencia. Bejön az örmény Sagojan, az elefántcsontparti Silue - két csatárral támadunk - és valamivel gyorsabb lett a csapat. Utóbbi játékos cselezi be magát az ötösre, visszagurít, és az érkező Szűcs Tamás óriási gólt ragaszt a felsőbe. Jóvá tette hibáját. Alig volt hátra tíz perc, amikor az oldal vonal mellett Varju lekönyökölte Dominguest.
 
Azonnal piros lapot kap. Hogy a nevénél maradjunk: kár volt. Megfogyatkoznak a vendégek, beáll hozzájuk Hej Viktor a védelmet erősítendő. De csatárként teszi naggyá magát. A DVSC teljes védelme csak nézi, ahogy a jobb oldalon passzolgat Németh és Kosznovszky. Utóbbi tol még egy kicsit a bőrgolyón, érkezik a frissen beállt Hej, és 14 méterről kilövi a hosszú felsőt.
Zúg a k...rva gyenge, valljuk meg jogosan. Máté mester második bajnoki találkozóján sem gyűjtött egyetlen pontot sem az együttes. Az MTK mindenben felül múlta Dzsudzsákékat. És most nem az akarattal volt a gond. Taktikailag egy jobban felkészített ellenfél iskolázta le a képzetlenebb, ügyetlenebb vendéglátókat.
 
Ha ez így megy tovább, olyan lesz a vége, mint az ötéves gyereknek a középső tejfoga. Idő után kiesik.
 
OTP Bank Liga 8. forduló:
DVSC - MTK 2-3 (1-1)
 
W. Gy.