Békés volt a Csaba

Nagyon készült a DVSC a szombati, viharsarki vizitre. Mind a játékosok, mind a szurkolók adrenalin szintje emelkedettebb volt a kelleténél. Hiába az osztály különbség, a presztízs motiválta a piros-fehéreket

 
El is fogyott az összes vendég szurkolói tikett öt perc alatt a héten.
Hogy egy eddig nem használt szófordulattal kezdjük: az időjárás nem fogadta kegyeibe a feleket. A pálya talaja pedig inkább hasonlított egy  széttaposott legelőre, ahol a tehenek által otthagyott termék után elmondhattuk: sok a lepény a gáton.
 
A körülmények azonban nem befolyásolták a debrecenieket. Igaz a harmadik percben egy hazai, Vólent által leadott közvetlen lövésnél még kellett Megyeri bravúrja, de a tizedik minutumban már helyreállt a rend. Dzsudzsák adott be balról egy szögletet, Bárány lefordult a védőről,
és iszonyatosan bevágta - a drukkerek nem így mondták - a felsőbe a bőrt. 1-0. Eldőlt. Látszott, a hazaiak nem bírják a tempót, a labda megszerzése is gondot jelentett nekik, sokat szabálytalankodtak.
 
A legtöbbet Szűcs kapta, aki lassan a hazai mezőny nagy felfedezettje lesz. Ma is villogott, csak lerántani tudták. Ennek következménye lett egy szabadrúgás 28 méterről a félidő derekán. Dzsudzsák állt a labda mögé, és a hálóba tekert. Az egykori lokista, Póser hiába nyújtózkodott.
A második félidőben sem változott a játék képe. Megint pontrúgás, megint a kapitány. Most Ferenczi elé varázsolta a játékszert. Janika elfutott a baloldalon, élesen belőtte, Bárány érkezett, és fejelt egyet a kapuba. Az i-re a pontot is Dodó tette fel, amikor a Kocsis Dominik buktatásáért megítélt büntetőt - Dzsudzsi nagyvonalúan átengedte a lehetőséget - a 63. percben nagy erővel bevarrta. 
 
A hátralévő időben már nem változott az eredmény, a Csaba igyekezete dicséretre méltó, a Debrecen pedig örülhetett a tovább jutásnak. A következő ellenfélről két nap múlva dönt Fortuna. 
Máté Csaba bemutatkozása tehát sikeres volt. Eddig beváltotta az ígéretét. Jövő héten jöhet a Nyíregyháza. Mert az ígéret szép szó! És biztos be is tartja. A csapattal együtt!
 
MOL Magyar Kupa mérkőzés a 32-be jutásért:
Békéscsaba - DVSC: 0-4 (0-2). Továbbjutott: DVSC
 
Weisz György