Merészebb célok a jégkorongozóknál

Szeptember 13-án indul az Erste Liga tizenhetedik szezonja a hokisoknál. A DEAC rögtön egy nagyágyút, a Ferencvárost fogadja hazai jégen.

Merészebb célok a jégkorongozóknál

 
Nem szeretnének elcsúszni a nyitányon. Erről, és az átalakulásról, a célokról is nyilatkoztak az illetékesek a bajnoki rajt előtti sajtótájékoztatón.
Megtudtuk, hogy a csapat a felkészülést már július 29-én elkezdte. Szakítottak a korábbi évek hagyományaival, és mindössze egyhetes volt az úgynevezett száraz edzés időszaka, utána azonnal jégre léptek a srácok. Öt felkészülési derbi szolgálta a felmérést, amely rendkívül biztató jövőt jósol.
 
Nemcsak az együttes alakult át - ahogyan azt Vaszjunyin Artyom mester megfogalmazta -, de átalakul az egész bajnokság is. 
Az alapszakasz ebben az idényben 36 meccsből áll majd,  és február 12-én zárul. Minden gárda négyszer játszik egymással. Kettőt otthon, kettőt idegenben. Kicsit kusza első olvasatra a lebonyolítás, de érthetővé válik majd télen. A rájátszásban külön ismerik el az OB I-es magyar bajnokot, majd a három székely társasággal együtt eldől, ki lesz az Erste Liga elsője. Utóbbi liga alap megmérettetésében, a magyarországi csapatok egymás elleni mérkőzéseinek eredményei alapján kialakult tabella első helyezettje automatikusan a legjobb négy közé kerül, a többiek két nyert derbi erejéig küzdenek a továbbjutásért.
 
Az OB I-es döntő február 26-án kezdődik. Ha lesz ötödik mérkőzés, arra március 6-án kerül sor. Ezalatt az erdélyi csapatok a romániai bajnokságban játszhatnak mérkőzéseket.
 
Az Erste Liga rájátszása március 9-én indul, ahol a párharcok négy győzelemig tartanak. A playoffban az első nyolc megy tovább. Az elődöntő március 25-én kezdődik, a finálé pedig akár április 19-ig is elhúzódhat.
Első olvasatra bonyolultnak tűnhet a lebonyolítás, de a nézők - és talán a gárdák is - örülnek majd a sűrű programnak.
Nem bánják ezt a játékosok. Mihalik András úgy vélekedett, ebben a kiírásban a DEAC lehet a meglepetés csapat. Igyekeznek az elvárosoknak megfelelni, és három fronton is - bele értve a Magyar Kupát - mindenhol a legelőkelőbb helyen végezni.
 
Weisz György