Kvalifikáció az Európa- és világbajnokságra

Az elmúlt hetekben két bajnokságon is részt vettek a DEAC mazsorettsportosai, és mindkettőről érmekkel tértek haza. Eldőlt, hogy a közelgő csehországi Európa-bajnokságon, majd az ezt követő franciaországi világbajnokságon is számos formációt mutathatnak majd be.

Nemrég beszámoltunk róla, hogy Mórahalom adott otthont az MWF Kvalifikációs X. Országos Majorette Bajnokságnak, amelyet a Magyar Majorette Szervezetek Szövetsége és az Arlechino Tánc- és Sportegyesület szervezett. A Móradombi Sportcsarnokban több kategóriában léptek szőnyegre mazsorettsportosaink, akik számos érmet szereztek.

Azóta biztossá vált, hogy a DEAC mazsorettsportcsapata húszból tizenöt koreográfiával képviseli hazánkat és egyesületünket a csehországi Liberecben július 4-7. között rendezendő Európa-bajnokságon, emiatt a lányok a felkészüléssel még az érettségi és vizsgaidőszak alatt sem állnak le. Céljuk, hogy javítsanak a tavalyi eredményeken, és a kiemelkedő első hat hely egyikén végezzenek a verseny végén.

A mórahalmi megmérettetés után a csapat idén először vett részt a Magyar Majorette Szövetség által szervezett bajnokságon, amelynek a Miskolci Egyetem adott otthont. Az év legjelentősebb mazsorettsport-eseményén a csapat magabiztosan lépett színpadra, ezúttal a kisformációkkal. A kétnapos viadalt sikerekkel zárták sportolóink, mivel minden koreográfiájukkal kvalifikáltak a július 18-21-én Franciaországban rendezendő világbajnokságra!

Magyar Majorette Bajnokság, Miskolc
Senior bat solo /Beke Enikő/ – 1. hely
Senior bat trio /Beke Enikő, Simkovics Viktória, Pallás Mónika/ – 2. hely
Senior mace duo /Kálmánchelyi Gréta, Bartha Panna/ – 2. hely
Senior mace trio /Beke Enikő, Simkovics Viktória, Pallás Mónika/ – 1. hely
Senior free bat /Beke Enikő/ – 3. hely
Senior free bat /Kálmánchelyi Gréta/ – 2. hely
Senior mace solo /Beke Enikő/ – 4. hely
Senior mace solo /Pallás Mónika/ – 3. hely
Senior mace solo /Demeter Fanni/ – 2. hely