Hőség, a hűség városában

Minden szempontból melegre sikeredett a DEAC férfi kosarasainak évadnyitó mérkőzése. Ahhoz a Sopronhoz látogattak, mellyel az előző kiírásban az utolsó derbijüket játszották. Akkor a tét a hetedik hely volt. Most túlóráztak kicsit, és a ráadást egyetlen ponttal hozták a vendéglátók.

 
 Két jól felkészített együttes nézett farkasszemet egymással. A Nemzeti Sport latolgatása szerint mindegyik gárda esélyes lehet a legjobb négy közé juitásra.
A hazaiak szinte a teljes keretet kicserélték, a debrecenieknél kevesebb volt a nyári mozgás. Azért az újak, mind ott voltak a parkettán. És jól is táncoltak, mert az első negyedet hattal nyerték Drenovacék. Különösen Anderson triplái voltak szokatlanok a kisalföldieknek.
 
A második tíz perc elején még tartották magukat Garamvölgyiék, aztán valahogy elfeledkeztek a védekezés szó igazi jelentéséről. A dobások is pontatlanokká váltak, nem is csoda, hogy ebben a szakaszban - még ha ez túlzottnak is tűnik - 13 ponttal jobb lett a Sopron KC.
Az nem tudható, hogy a szünetben mi hangzott el az egyetemisták öltözőjében, de tény, hogy csináltak egy 15-2-es rohamot, s ennek eredményeképpen megfordították az állást.
 
Úgy tűnt, a hajdúságiak lezárják majd az utolsó etapot, és sikerrel jönnek vissza, de sajnos nem így történt. Nekilódultak a haziak, öt másodperccel a vége előtt  néggyel vezettek, de Williamson dudaszós triplája azt jelentette, jöhet a ráadás.
Ennek első felében Anderson szórt egy hármast. Már a zsebben volt a siker, de négy szekundummal a vége előtt Edwards kintije eldöntötte a találkozót.
 
A DEAC játékára - a második negyedet kivéve - nem lehet panasz, Fortuna most nem volt kegyes hozzájuk. Következik két hazai összecsapás, ahol lehet, és kell is a mérlegen javítani.
 
Férfi kosárlabda bajnokság, NBI/A csoport, 1. forduló:
Sopron KC - DEAC 80-79 (18-24, 20-7, 17-25, 19-18, 6-5)
 
Legjobb dobók: Garrett 16, Edwards 14/3, Mucius 14/9, illetve Anderson 25/12, Drenovac 18/3, Osztoics 13/3.
 
W. Gy.