Ugorj be egy csésze tudományra a Frida Kávéházba október 9-én!

#fizetett együttműködés

A természettudományok példátlan ütemben fejlődnek, ezért a Magyar Molekuláris Medicina Kiválósági Központ (HCEMM) küldetésének fontos része az ismeretterjesztés.

Ezt a célt szolgálja a HCEMM Science Café rendezvénysorozat is, amely 2022 óta hozza közelebb a tudomány iránt érdeklődőket és a kutatókat.

A kutatók olyan, kötetlen környezetben beszélnek a szakterületükön végzett úttörő munkáról, ahol a hallgatóságnak is lehetősége van kérdezni, beszélgetést kezdeményezni.

A Science Café, amely korábban már Szegedet és Budapestet is meglátogatta, ezúttal Debrecenbe, a Frida Kávéházba érkezik. Az előadók Dr. Pankotai Tibor és Dr. Röst Gergely lesznek. Dr. Pankotai Tibor a daganatos betegségekkel, illetve a sejtek által az elhárításuk érdekében bevetett önjavító folyamatokkal foglalkozik.

A kutatócsoportja ígéretes eredményeket ért el a daganatos betegségek korai észlelése terén. Dr. Röst Gergely a HCEMM egyik műszeres egységének szenior kutatója, amely fejlett számítógépes rendszerekkel és adattudományi ismeretekkel segíti a többi kutató munkáját. A mindennapi életben és a biológia tudományában is megfigyelhető szabályszerűségek, matematikai törvényszerűségek világáról fog beszélni.