Új edző, régi célok

Az edzői stáb egy része változott, de a célok maradtak. Ez hangzott el több esetben is a DVSC labdarúgó együttesének keddi sajtótájékoztatóján.

 
- Egy korszak lezárult az elmúlt héten - kezdte mondandóját Makray Balázs cégvezető. Két esztendőt dolgoztunk együtt Srdjan Blagojevic mesterrel, mostanra a kapcsolat úgy tűnt megfáradt. Mindezek ellenére, az elmúlt 24 hónap sikeres volt, a szakvezetés nem is lehetne elégedettebb. Csak köszönettel tartozunk a szerb trénernek, és mindenki azt kívánja, hogy minél hamarabb hasonló sikereket érjen el egy új csapatnál.
- A céljaink viszont ugyanazok maradtak - folytatta a cégvezető - tehát ki szeretnénk jutni a nemzetközi porondra a bajnoki év végén. Tudjuk, hogy  nem lehetetlen, és ehhez kellett az a változás, ami most bekövetkezett. Annak nagyon örülünk, hogy Máté Csaba elvállalta a feladatokat. Első számú jelölt volt a klubnál, és most itt van. Ismeri a magyar futball hátterét, a játékosokat, a csapatokat. Vele folytathatjuk azt a siker sorozatot, amit elkezdett a Loki két évvel ezelőtt.
 
- Amikor Debrecenből felhívtak, csak annyit kértem gyorsan jussunk a dolog végére. - kezdte bemutatkozását Máté Csaba a DVSC vezetőedzője.
 
Zsebemben volt ugyanis az a repülőjegy, ami egy külföldi gárdához invitált, ott kínáltak asszisztens edzői státuszt. Ha jól emlékszem, 48 óra alatt azonban megegyeztünk a hajdúságiakkal. Tudom, hogy közhely, de egy ilyen patinás, a honi fociban meghatározó teljesítményt nyújtó klubnak nem illett, és nem is lehetett nemet mondani. Láttam a ZTE elleni meccset már a helyszínen, és nagyon optimista vagyok. A Debrecen alkalmas arra a feladatra, amiben az új edzői stáb gondolkodik.
 
- Kik lesznek a segítői?
 
- Éger Lászlót ma is szeretik a drukkerek. Évekig volt meghatározó tagja a piros-fehér együttesnek. Paksról teszi át székhelyét. A fiam, Máté Roland lesz a másik asszisztensem, és természetesen marad Dombi Tibi, és Balogh János kapus edző is. Velük, közösen megoldhatóak a feladatok. Cél a dobogó, és a Magyar Kupa. Utóbbira rögtön tíz nap múlva sor kerül, hiszen utazunk az örök riválishoz, a Békéscsabához, hogy aztán az első kispados bajnoki derbin, Nyíregyházán folytassuk a Zalaegerszeg elleni sikert. Látványos, gólokban gazdag kilencven perceket szeretnénk bemutatni, természetesen a fiatal, magyar játékosokkal a pályán. Debrecenben minden adott, hogy bajnoki éremmel, akár zsúfolt lelátók előtt kényeztessük el a szurkolókat.
 
Kép és szöveg: W. Gy.