Ismét itt a Campus Sportfesztivál

Immár 17. alkalommal rendezik meg a Campus Fesztivál kísérőrendezvényét, a Campus Sportfesztivált. Ebben az évben óriási volt a túljelentkezés és minden hely elkelt az eseményre: összesen 1044 jelentkező mérkőzhet majd meg egymással 3X3-as kosárlabdában, strandröplabdában és kispályás labdarúgásban.

Július 23-án és 24-én rendezik meg az idei Campus Sportfesztivált, melynek – az éppen zajló Európai Egyetemi Játékok miatt – az egyetem Böszörményi úti campusa ad otthont. Dékán Tamás, szervező szerint

az esemény elsődleges üzenete a sport és azon keresztül az egészséges életmód népszerűsítése, valamint a közösségépítés is, hiszen baráti társaságok vesznek részt a tornán.

Vannak akik már lassan tíz éve visszatérő résztvevők, de több új csapat is nevezett.


Az idei évben a jelentős túljelentkezés miatt már a határidő előtt le kellett zárni a regisztrációt. Összesen 1044 hallgató lesz jelen, akik a Kárpát-medence 52 különböző egyeteméről érkeznek. Határon túli hallgatók számára 2009 óta adott a részvétel lehetősége, és idén például a Vajdaságból, Erdélyből, Kárpátaljáról és Felvidékről is érkeznek csapatok. Fenyves Veronika, szervező elmondása szerint

évről évre nő az esemény népszerűsége nem csak itthon, de a külhoni magyarság körében is.

A nem debreceni résztvevőknek idén is biztosít szállást az egyetem két éjszakára. Ezt most több mint 400-an veszik igénybe, ezért három kollégiumot fognak megnyitni számukra.


Dékán Tamás emellett hangsúlyozta, hogy egyre reálisabb a rendezvény tovább fejlődése, mind létszámban, mind a sportágak számában. Folyamatosan bővítik a nemzetközi kapcsolatokat – például a jelenleg zajló EUG-val is –, így elképzelhető, hogy akár külföldi egyetemekről is érkeznek majd versenyzők, emiatt pedig nyilván bővíteni kell a helyszíneken is. Továbbá tervben van, hogy újdonságként beépítik a frizbit is a játszható sportok közé.

Borítókép: unideb.hu.