Útépítés a Keresztesi, valamint a Kárókatona és a Mészöly Géza utcán

A beruházásokról sajtótájékoztató keretében számolt be Kovács István, a terület önkormányzati képviselője a Keresztesi utcán 2024. május 31-én.

Mint elmondta, a Keresztesi utcán azon a szakaszon is, ahol ma még hiányzik, megépülhet az aszfaltburkolat. Ez nem csak az itt lakók számára lesz hasznos, hanem az átmenő forgalom keretében erre járók számára is, akik ezt követően ütemesebben tudnak majd haladni. A Keresztesi utca – valamint a környéken számos más utca is – egyirányú, s amint azt Kovács István megemlítette, lakossági megkeresések alapján szorgalmazni fogja ezen utcák forgalomszervezésének esetleges újragondolását. Ezt a kérdést szakemberek fogják majd megvizsgálni.

A Keresztesi utcán most egy 188 méter hosszú szakaszon, 3,25 méter szélességben épül út. A csapadékvíz-elvezetés megoldása érdekében zárt csatorna is készül, s 5 közvilágítási lámpát korszerű, led-es lámpatestekre cserélnek.

Kovács István azt is elmondta, hogy körzetében a Kárókatona utca és a Mészöly Géza utca egy-egy szakaszán is megkezdődtek az útépítési munkálatok. A tervek szerint – az időjárási viszonyok függvényében – június végére mindhárom helyszínen befejeződik a beruházás. A képviselő azt is felidézte, hogy körzetében ebben az évben Halápon, a Seregély utcán is megépült egy útszakasz. Kovács István szerint ez azt mutatja, hogy a város gazdasági ereje nő, egyre nagyobb a mozgástér, s így egyre több fejlesztésre, várt beruházás megvalósítására van lehetőség.