Elindultak a nagyfelületű aszfaltozási munkálatok a Dugovics Titusz utcában

A részletekről 2024. május 30-án tartott sajtótájékoztatót Szilágyi Edina a terület önkormányzati képviselője.

Szilágyi Edina előzetesen elmondta, hogy választókörzetében az elmúlt években számos szakaszon újult meg a már elöregedett, elhasznált útburkolat. Az útfelújítási és útépítési program része volt 2021-ben a Keresszegi utca, a Kinizsi utca, 2022-ben a Székely utca, a tavalyi évben pedig az Apafi utca.

A képviselő hozzátette, az idei évben is sikerült a városvezetést meggyőznie, hogy folytatódjon az a program, amely választókerületéhez tartozó, a belvároshoz közeli, jelentősen leromlott állapotú utak megújítását célozza. A Dugovics Titusz utca aszfaltozási munkálatainak elindításával kapcsolatban számos lakossági megkeresést kapott, és mivel az idei költségvetésben sikerült bruttó 33 millió forint forrást biztosítani ennek az útszakasznak a megújítására, ezért az itt élők és közlekedők számára egy nagyon fontos útfelület újul meg.

Szilágyi Edina a Dugovics Titusz utca nagyfelületű útfelújításával kapcsolatban kifejtette, május 28-án az előkészítő munkálatokkal kezdődtek meg. A beruházás során a meglévő padka nyesését, új szegélyek építését, a meglévő elöregedett aszfaltburkolatú út marását és bontását, a meglévő közműszerelvények szintbeemelését, valamint az út- és kisebb szakaszon a járdaburkolatok újra aszfaltozását végzi el a kivitelező. A felújítás 183 méter szakaszon valósul meg.

A felújítással érintett útszakaszon a munkálatok ideje alatt teljes útzár lesz, az ott élők számára reggel a kihajtás, délután pedig a behajtás lesz csak biztosított. A parkolás a munkálatok idején tilos lesz az érintett szakaszokon.

A munkák - az időjárási viszonyok függvényében – előre láthatólag június végéig befejeződnek. A képviselő hozzátette, hogy kezdeményezni fogja a Városfejlesztési Főosztálynál a járdafelületek felújítását és a Zöldterületi Osztálynál pedig faültetést.

Szilágyi Edina megköszönte a lakók és a közlekedők türelmét a kivitelezés időszakára.