Gyermeknap a Kultúrparkban

Május utolsó hétvégéjén a gyermekeké lesz a főszerep az ország egyetlen vidámparkjának otthont adó Nagyerdei Kultúrparkban, ahol egyedülállóan izgalmas programokkal és újdonságokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Május 29-én szombaton a zenés-táncos, illetve balettelőadások mellett az Országos Rendőr-főkapitányság jármű- és felszerelés-bemutatóján vehetnek majd részt az érdeklődők, illetve több sportágban is kipróbálhatják magukat a Decathlon pályáin.

Május 30-án vasárnap pedig a Kultúrpark testvérintézményeinek, a Vojtina Bábszínháznak valamint a Kodály Kórusnak és Kodály Filharmóniának az előadásait tekinthetik meg. 

Mindkét napon középkori táborral, hagyományőrző bemutatóval és kézműves foglalkozássa várják a kikapcsolódni vágyó családokat, akik a Vidámpark kulisszái mögé is bepillanthatnak s megtekinthetik a játékgépek látványrestaurációját is. 

A programok mellett az Állatkert tavaszi bébibummjának sztárjai is szerepet kapnak a hétvégén, köztük Manfréd a pingvinovi legfiatalabb lakója, akit elkísérhetünk napi egészségügyi sétájára és Zahara, a lassan egyéves zsiráflány, aki nemrég költözött össze családjával. 

A gyermeknapi mulatság programjain való részvétel belépő birtokában díjmentes, az intézmény pedig ingyenes vidámparki belépővel kedveskedik valamennyi 14 év alatti vendégének.