Elhunyt Doug Ingle

Meghalt az Iron Butterfly amerikai pszichedelikus rockegyüttes utolsó életben maradt eredeti tagja. Doug Ingle a zenekar énekese, fő dalszerzője és orgonistája volt. Halálát fia, Doug Ingle Jr. az alábbi közleményben tudatta:

„Nehéz szívvel és nagy szomorúsággal jelentem be, hogy édesapám, Doug Ingle elhunyt. Apa ma este békésen hunyt el a családja jelenlétében. Köszönöm apu, hogy apa, tanár és barát voltál. Szeretetteljes emlékeket fogok hordozni a hátralévő napjaimban, tovább haladva ezen az életúton. Szeretlek Apa.”

Ingle 78 éves volt. Halála három évvel azután következett be, hogy alapítótársa, a dobos Ron Bushy 79 évesen nyelőcsőrákban elhunyt. Ingle a nebraskai Omahában született, mielőtt gyerekként korán Kaliforniába költözött. A zene iránti érdeklődését apjától örökölte, aki templomi orgonista volt. Az Iron Butterfly-t 1966-ban alapította, debütáló albumuk, a Heavy két évvel később jelent meg.

 

A San Diegó-i bandát sokan az amerikai heavy rock alapító atyái közé sorolják, leginkább a 17 perces In-A-Gadda-Da-Vida című klasszikusukról ismertek - a második albumuk címadó daláról, amely négyszeres platinalemezes státuszt ért el az Egyesült Államokban.