Így zenél a Hooligans a Zártosztályon

Sokat sejtető címmel és dátummal posztolta Facebook oldalán a Hooligans zenekar új albumának megjelenését.

A koronavírus-járvány miatt, a 2020-as év után, nem elhamarkodott kijelenteni, hogy az idei év sem kedvez a zeneiparnak, ennek ellenére egyre több zenekar és előadó gondolja úgy, hogy új megjelenésekkel, dalokkal és klipekkel lepi meg rajongóit. Az különösen jó hír, hogy többen új albumot készítettek ebben a nehéz időszakban is, így ha még koncert nem is lehet egy darabig, de legalább friss dalokat hallgathatunk.

A Hooligans 2020-ban már két alkalommal is adott ízelítőt készülő új albumából, amelynek tegnap este óta már a megjelenési dátumát is tudjuk, 2021. április 01-én jön a ’Zártosztály’ című nagylemez, amit nem csak digitálisan lehet majd beszerezni, hanem CD formátumban is. Az előzetesek alapján olyan anyag született, ami még a feketöves rajongókat is meglepte. Ezt erősítette meg Tóth Tibi gitáros, zeneszerző a februári Hammerworld magazinban, ahol elmondta, hogy ugyan semmi tudatosság nem volt ebben, de tény visszatértek a gyökereikhez, amikor sokkal gitárcentrikusabb volt a Hooligans zenéje.

Curtis is vendégszerepel a Zártosztályon (Fotó: Facebook/hooliganshivatalos)

„Ezek a nóták, ez a sound most új lendületet ad nekünk. Egyébként sem akarunk soha megöregedni, legalább lélekben örök fiatalok akarunk maradni. Ezzel együtt a Hooligans összességében marad, ami eddig volt: ugyanaz a bandac, ugyanazok az arcok, ugyanaz a hozzáállás! Ezek a témák majd szépen belesimulnak az összképbe. A rajongók már most is imádják!”- fűzte hozzá Kiss Endi dobos.

Egy hónap múlva tehát jön a 'Zártosztály' című új album, ami úgy tűnik, hogy stílusában, a megjelenés dátumával és nem mellesleg az album borítójával és címével is jól leképezi az elmúlt egy év őrületét, talán azt is, hogy milyen ma egy rockbanda hangulata.