Három pontos, fontos meccsel indul

Pénteken, szeptember 27-én rajtol a DEAC számára az NBI/A csoportos férfi kosárlabda bajnokság. Az elmúlt idényben, egy utolsó másodperces, a gyűrűről lecsorgó labda akadályozta meg a társaságot a négy közé kerüléstől.

 
Az illetékesek  abban bíznak, hogy ez most másképp alakul majd.
Az évi indító sajtótájékoztatón dr. Bács Zoltán kancellár hangsúlyozta, jól rajtoltak az egyetemi gárdák a különböző megmérettetésekben. A labdarúgók nyolcból nyolc sikert abszolváltak, a férfi kézisek kettőből kettőt, a hokisok sem maradtak le eddig, három derbijüket mind megnyerték. A "hagyományt" folytatni szeretnék a kosarasok is.
 
Mindezeket megerősítette Lócziné Kovács Marianna cégvezető, Becsky István szakosztályvezető, Andjelko Mandics vezetőedző, és Garamvölgyi Ákos a csapat játékosa.
Jól sikerült a nyári felkészülés - mondták - egységessé vált a gárda. Nagy mozgás nem történt. Hárman távoztak, de érkezők is vannak. Az egykori FALCO irányító Kyan Anderson hamar beilleszkedett, míg a Szolnokról a városba költöző Pongó, illetve a tavaly még Zalaegerszegen centerező Osztoics két nap múlva már az ellenfeleket riogatja.
 
A tavaly súlyos betegségen - csontvelő átültetésen - átesett fiatal, Kovács Ákos is bevethető, a vezetők külön köszönték a sok támogatást, együttérzést. Az alap gárdából - várhatóan januárig - a kapitány, a válogatott Mócsán Bálint hiányzik majd, aki a napokban térd műtéten esett át.
Sopronban nem lesz egyszerű nyerni pénteken - tette hozzá Garamvölgyi Ákos, -  de természetesen győzni mennek, hogy aztán október negyedikén az Oláh Gábor utcában fogadják a tavalyi mumust, a Honvédet, majd egy hét múlva szintén Debrecenben az újonc PVSK-t.
Elhangzott, hogy a bajnoki mérkőzéseket valószínűleg a hunbasket honlapján követhetik majd élő televíziós közvetítésekkel a szurkolók.
 
W. Gy.