Ez a hét a legszebb 7 a DEAC-nál

Misztikus szám a hetes. Hétfejű sárkány, Hófehérke és a hét segítő, 7 napból áll a hét, és sorolhatnánk tovább.

A DEAC labdarúgói számára ez a hetes a legszebbek egyike. Ha ránéznek az NB III. Északkeleti csoportjának tabellájára az egyetemisták, az tárul eléjük, hogy öt pont előnnyel állnak az élen. Hét meccs után nem hét százalékkal, de százzal vezetik a mezőnyt, 21 megszerzett ponttal. A mögöttük lévő Tiszafürednek már most öt egység hátránya van.
 
 Vasárnap délután annak a Füzesabonynak voltak a vendégei a srácok, mely társaság osztályozón a Monostorpályit ütötte el a nyáron. A vendéglátók veretlenül nyerték a megyei küzdelmeket, de eggyel feljebb már nem nagyon megy nekik. Emiatt edző váltáson estek át a múlt héten, de ez sem segített.
 
Urbin Péter, a DEAC mestere nagyon boldog volt a lefújást követően:
 
- Végig irányítottuk a játékot. A második percben Sándor Tomi találatával megszerzetük a vezetést, erre, bő negyed óra múlva Lénárt Gergő még rátett egyet. Sajnos nem figyeltünk eléggé, és a 21. percben szépített a Füzesabony. Mindettől függetlenül mi irányítottuk a játékot. A második félidőre leült a színvonal, visszavettek a csapatok a tempóból, de a három pontot elhoztuk.
 
- Gondol már a nagyobb célokra?
 
- Én igen, de ez még messze van. Addig csak a következő derbi a fontos. Ez szombaton délután háromtól lesz a Dóczy József utcában. A Magyar Kupa keretében a BVSC-vel csapunk össze. Náluk játszik két lokista is, Nwachukwu, és Batai Tamás. Tovább akarunk jutni.
 
NB III. Északkeleti csoport, 7. forduló:
Füzesabony SC - DEAC 1-2 (1-2)
 
Gólszerzők: Sándor Tamás (2.), Lénárt Gergő (18.), illetve Nagy Gergely (21.).
 
W. Gy.