Biztonságos iksz a Nagyvárad ellen

Nem véletlen a cím első szava. Szombaton délelőtt lejátszotta a Máté Csaba-féle DVSC első az mérkőzését.

 A Nagyerdei Stadionban volt a találkozó a másodosztályú Nagyvárad ellen, zárt kapuk mellett. Előző este ugyanis a Nemzetek Ligájában a "hazai" Belgium, Izraellel csapott össze. (3-1-re nyertek flamandék) a helyszínen, és kiszivárgott hírek szerint mindkét külhoni csapat még edzett egyet szombaton délután. Így aztán pénteken  éjszaka jött a TEK, meg a Moszad, meg mindenki aki ért a biztonsághoz, és végig keresték az oda nem illő tárgyakat a gyepen. Ugyanez volt szombaton reggel is. Az öltözőben nem lehetett olyan utasítást adni Ferenczi Janikának, hogy ballal eresszen meg egy nagy bombát, mert rögtön elvitték volna.
 
Volt még pletyka a Víztorony környékén más is. Egy török portál ugyanis világgá kürtölte, Dreskovic a Fenerhez megy 450 ezer euróért. Ehhez képest játszott a Lokiban.
 
És még valami a nemzetközi derbiről. A belgák nem merték vállalni az esetleges balhét hazájukban. Tudvalevő, hogy a mostani háborús helyzetben megfontolandók egyes lépések. Ezért Brüsszelben úgy döntöttek, mindenütt jó, de legjobb nem otthon. Nagy a muszlim közösség, főleg Molenbeek város részben, de nem elhanyagolható a haszid létszám sem. Így ha valaki rosszban gondolkodik, oldják meg a magyarok. Meg az UEFA. Na ezért nem mehettem én a Loki edző meccsére. Akkor most kit utáljak? Melyik felet?
 
A DVSC egyébként jól játszott. Igaz a románok szereztek vezetést, de aztán két Bárány találat - az egyiket az új szerzemény, Kocsis Gergő beadása után - megfordította az állást a hajdúsági társaság.
A második játékrészre kissé leült az iram, bár ekkor is voltak debreceni lehetőségek. A vendégek egy szerencsés találattal, a 91. percben egyenlítettek.
A jelek biztatóak, jöhet egy hét múlva a Békéscsaba elleni Magyar Kupa találkozó. Ja, és sem Ferenczi, sem Dzsudzsák nem bombázott. Megkönnyebbültünk!
 
DVSC - FC Bihor 2-2 (2-1)
 
DVSC: Megyeri (Pálfi 46.) - Kocsis G., Pellumbi Mona 87.), Dreskovic, Ferenczi (Lénárt 87.), - Kocsis D., Szuhodovszki Djurasek 55.), Braga, Dzsudzsák Senaga 55.), Domingues (Szűcs T. 46.), - Bárány (Silue 46.).
Vezetőedző: Máté Csaba
 
Gól: Bárány (23., 28.), illetve Gidea (12.), Iovita (91.).
 
W. Gy.