Hatból hatot, és ez hatott!

Hibátlanul, hatodjára hozott három pontot saját konyhájára az NB III Keleti-csoportjában a listavezető DEAC együttese.

 

Az ellenfél a Tiszaújváros gárdája volt, melynek kispadján az a Vitelki Zoltán ült, illetve mellette állt, aki néhány éve még a Lokit is irányította. 
Az egyetemistáknál hiányzott az egykori válogatott balhátvéd, Korhut Mihály - nem mellesleg tiszaújvárosi illetőségű - aki sérülés miatt nem állt Urbin Péter rendelkezésére.
 
A vendégek gyors kontrákra rendezkedtek be, és ezt ki is használták az első félidő derekán. Egy jól eltalált lövéssel, melyhez a debreceni védők is asszisztáltak megszerezték a vezetést. Előnyüket tartották a szünetig. Ez csak azért volt lehetséges, mert a DEAC támadásai erőtlenek voltak.
A második félidőben aztán két perc alatt fordított a vendéglátó együttes.
 
Először az 54. percben Al-Sheraji egy kavarodás után lőtt az újvárosi hálóba, majd két perc múlva, egy jogosan megítélt büntetőt Sándor Tamás értékesített. A biztos sikert a csereként beállt Tóth Dániel tudatosította, akinek lövése eldöntötte a találkozót. A borsodiak még lőhettek egy tizenegyest a 86. percben, de a másik Tóth Dániel, a kapus, védte a gyenge lövést.
 
A DEAC lemásolta a Loki szombati eredményét úgy, hogy még a félidő is hasonló volt. Ezzel a sikerrel 18 ponttal állnak - hibátlanul - továbbra is a tabella élén.
 
NB III Keleti csoport, 6. forduló:
DEAC - Tiszaújváros 3-1 (0-1)
 
W. Gy.