A játékvezető hamar beVARrta

Olyan volt a DVSC labdarúgóinak kezdő együttese szombaton Felcsúton, mint az agrárosok búcsúbulija: sárgulás jellemezte az együttest. A hazaiaknak viszont mindent egy lapra kell tenni mondták, mert akár a dobogó is benne volt a pakliban.

A Puskás a legerősebb kezdőt küldte a gyepre, míg a DVSC-ben az eddig mellőzött fiatalok álltak a közép kezdéshez. Más kérdés, hogy Blagojevic mesternek nem is volt más választása. A kispadon pedig jobbára az NB III-as keret tagjai ültek.
 
Úgy is indult a meeccs, hogy a Hornyák legénység dominált. Pedig nem volt nagy iram. A játék a Loki térfelén zajlott. A 15 percben egy beadás érte Dzsudzsák testéhez szorított kezét. Rusz bíró - aki most rossz bíró volt - azonnal büntetőt intett. A VAR viszont hosszasan vizsgálódott. Ki is hívták a sporit, aki nézte a mozit percekig, de nem akart a tekintélyén csorbát, így továbbra is maradt az első gondolatánál. A válogatott Nagy pedig fél magasan bevágta a labdát. 
 
Alig telt el tíz perc, amikor a kiugró Komáromit Manrique, utolsó emberként buktatta. Piros lap, a vendég kispadon piros fejek, megfogyatkozott a Debrecen. Persze, hogy jött a második hazai találat, amelyet a félidő utolsó másodperceiben egy Bódi bomba is követett.
Szünet után sem változott igazán a játék képe. Hacsak annyit nem, hogy a DVSC-ben pályára léphetett a 17 esztendős Hornyák, a valamivel korosabb Erdélyi Benedek, és Gellén is.
 
A fiatalok tisztességesen helytálltak, de ők sem tudták megakadályozni, hogy a Puskás Akadémia Nagy Zsolt, és Komáromi két-két góljával simán lerendezze a mérkőzést. A vendéglátók szintén fiatal, utánpótlás válogatott kapusának, Pécsi Árminnak egyetlen egyszer sem kellett védenie. Ez mindent elárul a hajdúságiak támadó játékáról. A rivális találkozón, a Fehérvár nem tudott nyerni a DVTK ellen. Ez azt jelenti, hogy a Felcsút dobogós lett, harmadik, míg a Vidi utód a negyedik helyen zárt. A DVSC - legyünk reálisak - idén az ötödik pozíciót kapta. És ebben most nem is volt több...
 
OTP Bank Liga 33. forduló:
Puskás Akadémia - DVSC 4-1 (2-1)
 
Weisz György