Esélyeshez méltóan: edzőmeccs

Az újonc Kozármislenyhez látogatott szombaton a DVSC SCHAEFFLER kézilabda együttese. Az alig nyolcezer lakosú kis városban a sport mindenek felett. Labdarúgói a másod osztályban, az ötödik helyet foglalják el, a női kézisek pedig történelmet írtak tavaly, amikor feljutottak a legmagasabb osztályba.

Már Debrecenben is megmutatták oroszlán körmeiket a baranyai akadémisták. Akkor  egy nem BL formában játszó Loki fogadta őket a Hódosban. Ötven percig verítékeztek a piros-fehérek, aztán gyorsan kijött a nagyobb tudásbeli különbség.
 
Telt ház volt a mislenyi csarnokban és az első néhány percben zúgott is a hazai vastaps, ugyanis az ötödik percben már ők vezettek 3-1-re. Igaz,  Vámosék lassabb tempót diktáltak magukhoz képest, és ez okozta a zavart a gépezetben. A nyolcadik percben sikerült kiegyenlíteni, és innen nem volt megállás. Még úgy sem, hogy Szabó Nina egy percen belül két büntetőt is a kapus hasába vágott. Nagyon sok volt ekkor a hiba a vendégek játékában, pontatlanok voltak az átadások, ziccerek maradtak ki. Az első negyed óra volt csak szorosabb a kelleténél, mert a 15. perctől beindult a hajdúsági henger. Petrusék lerohanták a kozáriakat, csináltak egy 13-5-ös etapot, és a félidőt tíz gól különbséggel zárták.
 
Szünet után sem változott semmi. A vendéglátók megpróbáltak közelebb férkőzni. Annyira azonban sohasem sikerült nekik, hogy vérszemet kapjanak. Visszább vett a tempóból a Loki, de így is magabiztos, nagy különbségű győzelmet arattak a lányok. Ha jól számoltunk, a 37 dobott gól ellenére is kimaradt még tizenkét tuti ziccer. Ne legyünk azonban telhetetlenek. Jövő héten újabb idegenbeli derbi következik Budaörsön, hogy aztán 22-én, szerdán este hattól érkezzen a Győr. Mert a bronz még nincs a játékosok nyakában!
 
Női kézilabda NBI:
Kozármisleny KA - DVSC SCHAEFFLER 21 - 37 (10- 20)
 
Weisz György