Három negyed elég volt, egy háromnegyed órás sikerhez

Olyan volt a szombat esti DEAC - Kaposvár férfi, NB I/A csoport kosárlabda mérkőzése, mint Dean R. Koontz regénye, a Kései órán. Olyankor kezdődött, és még később ért véget. És mint a fenti műben: olykor adódtak kriminalisztikus jelenetek. Ez utóbbiak főleg az első tíz percben.

Úgy indult a meccs, hogy mindkét edző kesergett, mint ama betyárok anno a Mátra alján. A vendégek amiatt szomorkodtak, hogy rosszul indult az idényük, két győzelem mellett, három vereséggel állnak a tabellán. Főleg a legutóbbi találkozójuk végkimenetelét sajnálták,amikor hosszabbításban kaptak ki a Soprontól.
Hasonlóan vélekedtek az egyetemistáknál is. Statisztikájuk megegyezett az ellenfelével, ami pedig a legutóbbi, pécsi fellépésüket illeti, több, mint arcpirítónak tartották a 25-6-ra elvesztett utolsó negyedüket.
Ilyen felkhangok mellett indult a találkozó. Három perc után még az egyetemisták vezettek eggyel, hogy aztán jöjjön a blokkolás. Sajnos nem a palánkok alatt, hanem elsősorban fejben. Ekkor úgy tűnt, a hetek óta tartó mentális zavar - a Körmend elleni derbit kivéve - megmaradt. A Kométa csinált ugyanis egy 13-0-ás rohamot, amivel 29-17-re nyerték az első negyedet.
 
A kis szünetet követően Mócsán talált be kintről, majd Buljevic helyezett el egy duplát a gyűrűben, és ezt még megfejelte egy büntetővel. Zárkóztak Drenovacék, de csak időlegesen. A mérkőzés tizenötödik percében ugyanis már tizenöttel ment a Kaposvár. Állni látszék az idő, hogy költőiesek legyünk, de szerencsére a fiúk nem így gondolták. Bejött Buckles, akiről nem mondható el, hogy hamarosan megdönti a százas síkfutás, meg egyáltalán bármilyen futás bármilyen rekordját, de fizikai fölényét, harcosságát kihasználva a nagy szünetre háromra jött fel a Debrecen.
Aztán a harmadik etapban már minden a hazaiak által óhajtott kerékvágásban ment. Feljavult a védekezés, Buljevicet nem tudták tartani, center játéka iskola volt ezen az estén. A negyed végére tíz lett közte, vastapssal együtt a csarnokban.
A végkifejlet már - szerencsére - nem tartogatott izgalmakat. Minden fiatal debreceni lehetőséget kapott, a kaposvári kispad roskadtan ült a helyén, a záró duda azt jelezte, hogy a DEAC - megérdemelten - tizenhat pont különbséggel verte ellenfelét. 
Ezzel a győzelemmel talán megkezdi a csapat a hőn áhított felzárkózást a tabellán.
 
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 6. forduló:
DEAC - Kaposvár 77-61 (17-29, 21-12, 23-10, 16-10)
 
Legjobb dobók: Buljevic 19, Drenovac 15, Williamson 15, illetve Jackson 17, Abell 13, Koprivica 12.
 
Weisz György