Indul a hokiszezon

A Debreceni Egyetem jégkorongcsapata hazai pályán rangadóval kezd az Erste Ligában. Itthon játszanak a labdarúgók, a kézilabdazók és a férfi futsalosok is.

Jégkorong
Megkezdi szereplését a jégkorong Erste Liga 2024/2025-ös szezonjában a Debreceni Egyetem együttese. A fekete-fehérek rögtön egy rangadóval, a bajnok Ferencváros ellen indítanak. A találkozót pénteken 18:30-kor rendezik a Debreceni Jégcsarnokban.

- Arra még nem is gondoltam, hogy péntek lesz és tizenharmadika, de nem vagyunk babonások – nyilatkozta a jégkorongcsapat másodedzője, Berta Ákos. - A zöldek bombaerős kerettel rendelkeznek idén is, meg akarják nyerni az Erste Ligát, szóval az egyik legacélosabb ellenféllel kezdünk. Hazai pályán játszunk, abban biztos vagyok, hogy ezúttal jobb eredmény fog születni, mint a tavaly őszi első találkozásunkkor, amikor nagyon súlyos vereséget szenvedtünk idegenben. A papírforma a ferencvárosiak mellett szól, ám szeretnénk felvenni velük a versenyt, ahogyan a legutóbbi szezonban is meg tudtunk verni bárkit. Remélem, kellően feltüzelt állapotban lépünk pályára, és a szurkolók is szép számban látogatnak ki a Debreceni Jégcsarnokba. Bízom benne, hogy viszontlátjuk azt a sok pozitívumot, amit a fiúk felvonultattak a felkészülési meccsek során. Optimistán várjuk a pénteki összecsapást – tette hozzá Berta Ákos.

Futsal
A férfi futsal NB I-ben szeptember 16-án, hétfőn az Újpestet látja vendégül a DEAC. A 18 órakor kezdődő találkozót a DESOK-ban rendezik.

Labdarúgás
Hibátlanul menetel az NB III-as bajnokságban a DEAC, és a MOL Magyar Kupában is bejutott a harmadik fordulóba. Utóbbi sorozatban lesz érdekelt a hétvégén az egyetemi csapat: szombaton 15 órától a másodosztályú BVSC-Zugló látogat a Dóczy utcai Sportcampusra.

– Izgatottan várjuk a szombati kupamérkőzést, amelyen két jó formában lévő gárda találkozik majd. A BVSC-Zugló az ötödik helyen áll az NB II-es bajnokságban, az eddig lejátszott hat meccse után még veretlenül. Hála istennek mi is jól kezdtük a szezont, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy a nézők egy kiváló összecsapást lássanak, remélem, sok szurkoló előtt mérkőzhetünk. A fővárosiak fizikális futballt játszanak, sok párharccal, ebben is fel kell vennünk velük a harcot. Természetesen szeretnénk itthon nyerni, ehhez taktikus és megalkuvást nem ismerő játékra lesz szükség a csapatomtól, és az is döntő lesz, miként sikerül kihasználnunk az adódó lehetőségeinket az ellenfél kapuja előtt – vélekedett a vezetőedző, Urbin Péter.

Kézilabda
A férfi kézilabda NB I/B küzdelmeiben a második fordulót rendezik a következő napokban. A DEAC hazai pályán a Százhalombattai KC-t fogadja a DESOK-ban, a mérkőzésen szeptember 14-én, szombaton 18 órakor indul útjára a labda.