DKV Történeti kiállítás nyílt az egyik debreceni bevásárlóközpontban

A DKV Zrt. idén ünnepli fennállásának 140. évfordulóját. Ennek alkalmából, egy különleges kiállítást szervez a FÓRUM Debrecennel és a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal közösen. Az esemény fő üzenete: „DKV140 - a biztonságos közlekedés, ami összeköt bennünket!” A bevásárlóközpont -1. szintjén, a tárlat mellett, a rendőrség által szervezett előadások és játékok is lesznek, melyekkel a közlekedésbiztonság fontosságát szeretné hangsúlyozni a két szervezet.

A tárlaton, a DKV Történeti Emlékszobájának relikviái tekinthetők meg, amely végig vezeti a látogatókat a közlekedési vállalat múltján és jelenén.

Az érdeklődők korhű ruhákat, értékszelvényeket, indítóhelyi berendezéseket, különleges terepasztalokat, modelleket és egy eredeti „Bengáli” orr szimulátort is megtekinthetnek a kiállításon. Munkanapokon, délelőtt 9:00 és 12:00 óra között, részt vehetnek Gara Kálmán, a Közlekedéstörténeti Emlékszoba gyűjteménykezelőjének történeti előadásain is.Az előadásokra, iskolai csoportok jelentkezését is várjuk.

A „Biztonság Hete” programsorozat keretében a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság interaktív közlekedésbiztonsági bemutatókkal, balesetmegelőzési előadásokkal várja a kiállításra látogatókat 13:00 és 14:30 óra között.

A kiállítás 2024. szeptember 13., péntek és szeptember 28., szombat között látogatható a FÓRUM Debrecen bevásárlóközpont nyitvatartási idejében.

Az ünnepi eseménysorozatnak még nincs vége, hiszen a DKV Zrt. egy különleges nyílt napot szervez a közösségi közlekedés iránt érdeklődők számára. Az ingyenesen látogatható eseményre a debreceni Salétrom utca 3. szám alatti telephelyen kerül sor, 09:00 és 17:00 óra között.

A rendezvény programjai között szerepel egy látványos villamosparádé, ahol a DKV Zrt. összes villamostípusával találkozhatnak az érdeklődők. Emellett kiállítanak különféle veterán járműveket, oldtimer autókat és motorokat, amelyek garantáltan nosztalgikus hangulatot teremtenek.

A látogatók, előregisztrációt követően, vezetett túrákon vehetnek részt a telephelyen, és akár exkluzív nosztalgia különjáratokon is utazhatnak a város központjába.  A rendezvény további programjait kiállítók, színpadi fellépők, gyermekjátékok, rendőrségi és katasztrófavédelmi bemutatók, emlékjegy árusítás és street foodos standok teszik még színesebbé. Ráadásul, szeptember 29-én egész nap ingyenes lesz az utazás a DKV Zrt. járatain.

A teljes programkínálat hamarosan elérhető lesz a társaság honlapján és Facebook-oldalán.

 

fotó:facebook.com/dkvdebrecen