Művészeti piknik a Déri téren

Idén harmadik alkalommal tartották meg a Debreceni Virágkarnevál keretén belül az Impressziók és Improvizációk néven futó művészeti pikniket a Déri téren.

Ebben az évben is a kortárs tánc, a zene és a képzőművészet kapott főszerepet a Debreceni Virágkarnevál egyik kísérő programjában a Déri téren. Az ötlet még két évvel ezelőtt született meg, melynek célja az volt, hogy összekapcsolják ezt a három művészeti ágat egy izgalmas és különleges délutáni sorozat keretében. Az első performansz az Impressziók és Improvizációk - szabadon a szabadban nevet kapta, amely először a Nagyerdőn kapott helyett, a nagy érdeklődésre való tekintettel pedig átköltözött a belváros szívébe.

A hangulatos Déri téren 25 fiatal és tehetséges képzőművésszel, több mint 30 táncossal és új résztvevőkkel is találkozhattak az érdeklődők tegnap délután. Így az idei évben az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány pályázatának díjazottjai is csatlakoztak a rendezvényhez, valamint látható volt az alapítványnak az a gigantikus közösségi festménye is, amely a Campus Fesztiválon készült el.

Zenészek:

Jantyik Hanna (fuvola), Mészáros Zsófia (szaxofon), Kiss Péter (ütőhangszerek), Bazsinka Mihály (szaxofon)

Táncosok:

Déri András, Luca Izabella, Petrovics Sándor, Kiss Rebeka, Bora Fanni, a Modern Tánc-Játék Stúdió táncosai, a Maszk Művészeti Iskola növendékei, a Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum tánctagozatának növendékei, valamint a Csokonai Nemzeti Színház Debrecen Kortárs Táncegyüttese

Festők:

képzőművészeti felsőoktatási intézmények hallgatói (MKE, EKE, PTE), debreceni művészeti szakközépiskolák diákjai (MFG és Kós), az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány pályázatának díjazottjai, fiatal debreceni és budapesti képzőművészek

Kép: Gurbán György