10 zenés halloweeni program Budapesten

  • Image Music Backstage
  • 2024.10.21.
Programajánló a halloweeni hangulat jegyében. Október második felére fordulva összegyűjtöttünk tizenegy zenés budapesti programot a halloweeni hangulat jegyében. Az események jellege és stílusa különbözőbb nem is lehetne, a borzongás éjszakája, a látványos jelmezek, a varázslatos hangulat és persze a zene szeretete azonban összeköti őket.

Tribute Halloween 2024  - Október 25., Dürer Kert

A legrockosabb Halloween bulinak, a Tribute Halloweennek a halloweenba öltöztetett Dürer Kert ad otthon. A nagyteremben a Reckless Roses (Guns n' Roses), a Rammsturm (Rammstein) és a Scary Guyz (Metallica), míg a kisteremben a Silver Cord (Gojira), a Ravenstone (Judas Priest), a Manomora (Manowar) és a Paradise Host (Paradise Lost) zenél majd. Jelmezverseny és további nyalánkságok várhatók.

További részletek és jegyvásárlás itt.

32755-1_20241008110657.jpg (1000×650)

Stranger Synths Halloween - Október 26., A38 Hajó

Egy estére újra Hawkins városává változik az A38 hajó, ahol a 80as évek hangulatával átitatott mai és korabeli slágerekre bulizhattok. A hangulatért, Quixotic az új retrowave hullám legismertebb hazai úttörője felel. Szettjei garantált audiovizuális időutazásra visznek a szinti hullámain. Kate Bush-tól a Metallica-ig a 4. évad kedvenc slágerei se maradnak ki a teljes Upside Down élményért.

További részletek és jegyvásárlás itt.

aotiqkmus4yjewoc1arsw921ir67 (911×477)

Halloween in Muggle Town! Back to Youth! - Október 26., Akvárium Klub

„Áh, a zene… Varázslatosabb bármely mágiánál.” (Albus Dumbledore)

Varázslatos lények és a varázslótanoncok világa találkozik idén Halloweenkor a mugli Akvárium Klubban, ahol a ’90-es és 2000-res évek sorozatainak, filmjeinek zenéi és Disney-slágerek csendülnek majd fel. A zene erejével megtörhetjük a sötét varázslatot, és megmenthetjük a mugli világot!

További részletek és jegyvásárlás itt.

461082165_1010285744229397_8537384057948427709_n.jpg (2048×1080)

Rémsége Kicsiny Éjszakája – Budafoki Dohnányi Zenekar - Október 31., MÜPA

Tudták, hogy van az évnek egy napja, amikor megnyílik az átjáró az élők és a holtak, az emberek és a varázslények, valamint a valóság és a fantázia világa között? Kísértetek, zene, libabőr… ezt kínálja ez a nem mindennapi hangverseny, amelyen tánc- és megkomponált fényelemek fokozzák az összhatást. A műsor úgy áll össze, hogy a zenerajongóknak és a klasszikus zenei koncertekre ritkábban járó közönségnek is izgalmas, lebilincselő kikapcsolódást nyújtson. Muszorgszkij, Berlioz, Saint-Saëns, Gounod, Verdi zenéi, Gyöngyösi Levente opera-musical részletei, valamint egyéb filmzene és musical részletek csendülnek fel John Williams, Jerry Goldsmith, Webber szerzeményeiből.

„Alapvetően igen furcsa, misztikus és sokszínű hozzáállásunk van a félelmetes dolgokhoz, a halálhoz. Ambivalens dolog ez, mert élvezettel fogyasztjuk a félelmeinkkel kapcsolatos kultúrát, bármely művészeti ágban. Izgalmasnak tartunk egy boszorkánytörténetet, tulajdonképpen vonzódunk a sátánhoz, az ördögihez. Számos zeneműben találkozhatunk a borzongás érzésével, gondolatával, sőt, többnyire pont ezek a részletek a legnépszerűbbek egy-egy zenei alkotásban.  Nos, egy ilyen borzongató – de valójában mégis inkább élvezetes, mintsem félelmetes – zenei estre hívjuk közönségünket.” – nyilatkozta Hollerung Gábor, a Budafoki Dohnányi Zenekar zeneigazgatója, az est karmestere.

További részletek és jegyvásárlás itt.

Gatsby Halloween Party - Október 31., Orfeum

Halloween alkalmával idén több, mint 100 évet utazunk vissza az időben az 1920-as évek hangulatába. A színpad valódi Gatsby stílust ölt a Kamilka és a Pesti Sikk formáció segítségével. Erre az estére ismét kinyílik Jay Gatsby pókháló lepte „bálterme”. Egy zenében és táncban, könnyed ételekben és bódító italokban gazdag dekadens este vár vendégeinkre.

A Kamilka & Pesti Sikk zenekar 11 éve hódít a magyar zenei színtéren, modern swing jazz előadásmódjával és egyedi magyar nyelvű repertoárjával. Az énekesnő Kiss Kamilka és a zenekarvezető Lőrincz Ádám vezetésével zenénk a swing korszak klasszikusait ötvözi mai hangzással, saját dalainkkal és izgalmas feldolgozásokkal.

További részletek és jegyvásárlás itt.

Horváth Tamás – Halloween Party - Október 31., Barba Negra

“Mikor feljön a Hold s hetet üt az óra,
a Barbanegra elátkozott kapui megnyílnak egy démoni szóra!
Felkúsznak a holtak a meggyfa gyökerei alól, a félelem lassan csontig hatol.
S ezrek sikolyai váltják fel a csendet.
Síri táncot járnak a fekete lelkek..
Táncoljon a világ! Táncolj velük te is!
Hív a Másvilág, ölts hát jelmezt te is!
Ha felöltötted gúnyád megkapod a jussod! Repohár ajándék s lesz majd miből innod!
Boszorkányok, szellemek, farkasok, vérszívók!
Ezen az estén bárki lehetsz, mi őrizzük sötét titkod!”

Horváth Tamás halloweeni koncertjén saját slágerei mellett misztikus hangulatra, rémisztő dekorációra és látványra is számíthatunk. A hangulat beizzításáról a PIXA gondoskodik majd.

További részletek és jegyvásárlás itt.

horvath-tamas_20241031.jpg (960×365)

Fran Palermo – Halloween Special X - Október 31., Akvárium Klub

Halloween Special – az est címe önmagáért beszél. A Fran Palermo már nem az első ilyen estjét tartja az Akvárium nagytermében. Miközben a zenekar új lemezén dolgozik, belehallgathatunk abba, milyen dalok készülnek. A vizuális extázis is garantált!
Az estét a török-magyar Nasip Kismet együttes nyitja akik igazi tradicionális elemeket kevernek pop-rock és pszichedelikus irányokba.

További részletek és jegyvásárlás itt.

Psychedelic Halloween - Október 31., Dürer Kert

Idén Halloweenkor a pszichedelikus zene keríti hatalmába a Dürer Kertet. Megannyi fellépő három színpadon: GMS, Holy Manullu, Lyrica és még sokan mások! További részletek és jegyvásárlás itt.

large_459997608_927238519444052_8658642173614068755_n_56e837ac9d.jpg (1000×521)

Hardcore Halloween Arena – A rettegés csarnoka  - Október 31., Vasúttörténeti Park

Október 31-én visszatér Közép-Európa leglátványosabb halloweeni csarnokfesztiválja! Több ezer haláli arc, minden eddiginél hátborzongatóbb dekoráció, vérfagyasztó showelemek hada és egy démoni kaszinó lidérces titkai vár… Nem félsz elindulni, ugye? További részletek és jegyvásárlás itt.

PomPom Ghost Break - November 3., A38 Hajó

Itt van az ősz, itt van újra Halloween! Szellemes buli az egész családnak, ahol anyu és apu és a gyerekek együtt rophatják a tört és töretlen ütemekre – és végre a rég várt Ludmilla lemezei alatt. Belépés csak gyerekkel!

A PomPom gyerekbarát buli, ahol a hangerő halkabb mint egy megszokott esti buliban, de a PomPom Shopban zajszűrős fülvédőt is kölcsönözhettek a legkisebbeknek. További részletek és jegyvásárlás itt.