Milyen dobogó?

Egész héten arról beszéltek a Loki háza táján, mennyire fontos a szombat esti láz. Mármint a fociláz. Nyíregyházán viszont alig esett szó erről. Mindent tudunk, mondták a hajdúságiak. Ezer drukker kísér el bennünket, nem éghetünk le. Csak a győzelem a fontos, ha ott akarunk lenni a végelszámolásnál. Kell az európai kupaindulás. Ugye ismerősnek tűnnek ezek a lózungok?

 
Aztán ehhez képest az egész egy bohózatra hasonlított hajdúsági szempontból. Egy olyan filmvígjátékra, amelyet Keleti Márton rendezett, Békeffy István darabjából. A címe: Janika. Igaz abban Turay Ida volt a főszereplő. Ebben pedig... Igazságtalan egy ember nyakába varrni a balhét. Azt is el kell ismerni, hogy a mesterek közül a szabolcsi jobban felkészítette az övéit.
 
Letámadás, Dzsudzsák és Bárány semlegesítése, a szélek lezárása.
Pedig milyen jól indult. Pont Dzsudzsák adta be a szögletet jobbról. Szécsi lövése még lepattant Pellumbihoz, az albán pedig a rövidbe vágta. Eufórikus hangulatba jött a vendég ezred. De csak eddig. Mert a továbbiakban eszmélt a Nyíregyháza. Rájöttek, hogy a baloldali védelmünk sebezhető. Olyan átjáróház, amelyet tizenkét kőmíves sem tudott volna befalazni ezen az estén. Nem is  csoda, hogy innen indult az egyenlítés. Ferenczit átjátszották, elcsúszott, mint annak idején az NDK-s műkorcsiolyázónő Anette Pötsch, átívelték mellette a labdát, a túloldalon érkezett Nagy Barnabás, aki bődületesen eltalálta. 
 
Tombolt a piros-kék publikum, hogy aztán a helyzet néhány perc múlva megismétlődjön ugyanott. Ezúttal az ex-kisvárdai Navratil csapta be Janikát, Pellumbi még beleért, de 2-1 oda. Fordítottak alma ország focistái.
Szünet után sem változott semmi. A hazaiak irányítottak, olykor hárman is támadtak, és ennek során Navratil egy zseniális átemelős találattal vette be az amúgy is bizonytalan Megyeri kapuját. Az már csak szépségtapasz volt, hogy bő tíz perccel a vége előtt Dzsudzsák egy megítélt büntetőből szépített.
 
Kikapott a Loki a presztízs meccsen. Ez még nem lenne tragédia. Az elgondolkodtató, a hogyan.
 
Mert az előző trénert pontosan a szombaton mutatott "foci" miatt rúgták ki. Akkor valami mégsem stimmel. Hiányzott az akarat, az alázat, és a képesség. Az ellenfél fél esztendeje még a másodosztályban rúgta a bőrt vendégként Balmazújvároson. Most ugyanazok a srácok a legnagyobb riválisnak mutatták meg a futball iránti odaadást.
Tanulni nem szégyen. Csak ha egy idő után, minden esetben nekünk a tanulás jut, a leckét pedig nem tudjuk felmondani, annak bukás a vége. És ebben az esetben, a labdarúgás háza táján nincs osztály ismétlés!
 
OTP Bank Liga 7. forduló: 
Nyíregyházi Spartacus FC - DVSC 3-2 )2-1)
 
W. Gy.