Kékre van a, kékre van a kézi kapu festve

Az elmúlt heti, óriási hazai blama után - vereség az Esztergomtól a Hódosban - zengett a DVSC SCHAEFFLER öltözője.. Petőfi után szabadon: föltámadott az ember!. Az egyik vezető. Tegyük hozzá jogosan. Ez a bergmani "suttogások és sikolyok" egész héten rányomta bélyegét a női kézisekre. Igaz volt mosoly is az arcokon, de inkább kínos.

 
A mostani szombati meccs - hiába volt idegenben - akkor is a kötelező kategóriába esett. Bár a vendéglátó MTK-val gyűlt már meg a baja anno a Lokinak, de tegyük a szívünkre a kezünket: ég és föld a  különbség a két gárda képességei között a hajdúságiak javára.
 
Így is indították a derbit. A kékeknél több egykori DVSC-s kapott helyet. Poczetnyik Luca, Dakos Noémi, Kekezovics, alias Anna Punyko, vagy Tóth Melinda valamikor magukra öltötték a piros-fehér mezt. Ez is kevés volt azonban ahhoz, hogy pillanatok alatt négyet vágjanak a vendégek. Thorleifsdottír, és Ogulin igazságosan osztották el egymás között a találatokat. Ontották a gólokat a lokisták, a kapuban Gabriel parádézott, a 17. percben már héttel ment a Szilágyi társaság. Nem is csoda, hogy Vágó Attila, az MTK mestere kikérte a második idejét is. Nem hallotttuk mit mondhatott, de teljesen mindegy, mert a félidő végére nyolc találattal jobbnak bizonyult a DVSC.
 
Szünet után a közepes tempón picit gyorsítottak Tóviziék, ami azt eredményezte, hogy akadt periódus, amikor tizennégy is volt közte, nem a hazaiaknak. Beállt a Debrecenbe a svédek két hete igazolt válogatott kapusa Jessica Ryde is. A biztos vezetés tudatában, talán tudat alatt megnyugodtak a lányok. Elfeledkeztek néha védekezni, de a nagy különbségű sikerüket így sem veszélyeztette semmi. Az mindenesetre figyelem felhívó, hogy a második félidő eredménye 20-20 lett. Az ekkor kapott találatok száma tűnik többnek a kelleténél.
 
Kis szünet következik a válogatott összetartása miatt, majd október ötödikén, hazai gerfloron jön a másik újonc, a Szombathely. Nem egy Esztergom az biztos...
 
Női kézilabda K&H Liga 3. forduló:
MTK - DVSC SCHAEFFLER 30-38 (10-18)
 
W. Gy.